Spoštovani,

obveščamo vas, da je vlada Zvezne republike Nemčije pričela z izvajanjem nove pobude na področju vodikove industrije, ki prinaša priložnosti tudi za slovenska podjetja.

Zvezna republika Nemčija ponuja številne ukrepe financiranja za spodbujanje inovacij in naložb na področju vodika, v katerih lahko sodelujejo tudi tuja podjetja.

Za lažji pregled vseh finančnih spodbud za raziskovalno-razvojne in naložbene projekte s področja vodika, je bila vzpostavljena nova spletna stran (www.nationale-wasserstoffstrategie.de), na kateri lahko najdete vse informacije o preteklih, trenutnih in prihajajočih javnih razpisih, pozivih in naročilih Zvezne republike Nemčije s področja vodikove industrije.

V okviru pobude prav tako deluje Pilotna pisarna za vodik, ki zagotavlja ciljeno usmerjeno svetovanje glede možnosti finančnih spodbud za raziskovalno-razvojne in naložbene projekte s področja vodika, ki jih ponuja Zvezna republika Nemčija. Storitev vam omogoča, da ugotovite, kateri ukrep financiranja je najprimernejši za vaš projekt.

Osrednje spletno mesto zvezne vlade je dostopno na naslednjem naslovu: www.nationale-wasserstoffstrategie.de Za več informacij se lahko obrnete na gospo Natalie Šeruga iz veleposlaništva Zvezne republike Nemčije v Sloveniji (01 479 03 28, wi-100@laib.diplo.de).

Search
Generic filters

Bodite pravočasno obveščeni preko e-Novic

Prijavite se na e-Novice ter bodite pravočasno obveščeni o javnih razpisih in pozivih ter ostalih aktualnih vsebinah SPS-a

Prijava na e-Novice