Prepričali so z rastjo poslovanja na zahtevnem avtomobilskem trgu, digitalizacijo, izobraževanjem kadrov. Projekt Delove podjetniške zvezde, katerega sponzor je tudi Slovenski podjetniški sklad, je od koca junija pa do začetka septembra predstavil deset nominiranih podjetij, ki so se potegovala za laskavi naziv Delova podjetniška zvezda 2018. Izmed vseh nominiranih podjetij pa je včeraj na Brdo pri Kranju zasijala nova podjetniška zvezda, katero je izbrala strokovna komisija.

Za prestižen kipec se je potegovalo 10 podjetij, in sicer:

Polycom iz Škofje Loke je letošnja Delova podjetniška zvezda 2018. Škofjeloška družba je komisijo prepričala z rastjo poslovanja, usmerjenostjo v digitalizacijo, uspešnim poslovanjem na zahtevnem svetovnem avtomobilskem trgu, vlaganjem v izobraževanje zaposlenih in potencialom uspešnega nadaljnjega poslovanja.

Medijska hiša Delo je podelila prestižni kipec družbi Polycom v lasti bratov Iztoka in Igorja Stanonika. »Nagrade imajo čedalje večji pomen, še posebno zdaj, ko je težko pridobivati kadre. Hkrati opažamo, da tudi zaradi tega in večje prepoznavnosti dobivamo v podjetje več prošenj za različna delovna mesta, tudi za takšna, za katera smo včasih menili, da kadrov ni mogoče dobiti,« je dejal Iztok Stanonik.

 

Vir: Časopisna hiša Delo

Polycom za kupce razvije izdelek, orodje in proizvaja polimerne izdelke. Če želijo uspeti na zasičenem svetovnem trgu, imajo le eno možnost – da so dobri, imajo vrhunske kompetence in odlično organizacijo poslovanja. In to jim uspeva, je zapisala strokovna komisija. Družba je čiste prihodke od prodaje v zadnjih petih letih povečala za 75 odstotkov, na lanskih 31,2 milijona evrov, pri tem pa ustvarila skoraj dva milijona evrov čistega dobička.

Delež izvoza v prodaji znaša 81 odstotkov. Izvažajo na trge Evropske unije, Severne in Srednje Amerike in Azije. Večinoma prodajajo avtomobilski industriji, tako da ima vsak avto na svetu vgrajen vsaj en Polycomov izdelek. Hkrati zmanjšujejo odvisnost od avtomobilske industrije. Družba vlaga v digitalizacijo. Postavili so digitalizirano tovarno, v kateri bodo izdelovali zahtevne izdelke z visoko dodano vrednostjo.

Delo je podelilo tudi nagrado bralcev – ti so za svojo zvezdo izbrali podjetje Vasco iz Šenčurja, ki malim in srednjim podjetjem zagotavlja poslovno programsko opremo. G. R.

Več o dogodku in projektu Delove podjetniške zvezde lahko preberete tukaj.

Search
Generic filters

Bodite pravočasno obveščeni preko e-Novic

Prijavite se na e-Novice ter bodite pravočasno obveščeni o javnih razpisih in pozivih ter ostalih aktualnih vsebinah SPS-a

Prijava na e-Novice