Evropska komisija –  generalni direktorat za trgovino – organizira 1. junija 2022 med 9. in 11. uro brezplačen spletni seminar in izobraževanje o portalu »dostop do trgov«  (Access2Markets). Seminar bo potekal v angleščini s tolmačenjem v slovenščino. Prijavite se lahko na naslednji povezavi.

Spletni portal Access2Markets združuje podatkovno zbirko o dostopu na trge. Namenjen je tako velikim kot malim izvoznikom kot vsem ostalim, ki se srečujejo z mednarodno trgovino.

Nudi vse informacije, ki jih morate vedeti o dajatvah, davkih, pravilih o proizvodih ter zahtevah vseh EU držav članic in preko 120 držav po svetu. Informacije o posameznih proizvodih so na voljo v trgovinskem asistentu.

Na seminarju bo predstavljeno orodje Access2Markets z razdelki o izvozu, uvozu, trgovinskih ovirah, enotnih vstopnih točkah, statistikah, orodju za samoocenjevanje pravil o poreklu blaga, javnem naročanju.

Vabljeni k sodelovanju.

Search
Generic filters

Bodite pravočasno obveščeni preko e-Novic

Prijavite se na e-Novice ter bodite pravočasno obveščeni o javnih razpisih in pozivih ter ostalih aktualnih vsebinah SPS-a

Prijava na e-Novice