Začenja se zbiranje prijav za letošnje, že tretje, največje evropsko tekmovanje InnoEnergy, ki bo potekalo v 23 državah osrednje in vzhodne Evrope, Baltika ter v nekaterih mediteranskih državah. Zainteresirana start-up podjetja s področja trajnostne rabe energije ter posamezniki s poslovnimi idejami se lahko prijavijo na tekmovanje do 11. septembra 2017 na elektronskem naslovu powerup.innoenergy.com.
Zmagovalci letošnjega tekmovanja bodo prejeli finančne nagrade ter možnost vključitve v prestižni podjetniški pospeševalnik Highway® by InnoEnergy, ki pretvarja ideje in projekte v tržno realnost. Podjetnikom nudi dostop do znanja ter znatno podporo pri razvoju in zaščiti izdelkov, vstopu na trg, kadrovanju ter pridobivanju zagonskega kapitala. Omogoča tudi časovno neomejen dostop do 150 največjih partnerskih organizacij, ki delujejo na področju energetike, kar bistveno poenostavi hiter vstop na globalni trg.

Svoje ideje lahko start-up podjetja prijavijo do 11. septembra 2017. Za sodelovanje morajo zainteresirani oblikovati projekt s področja trajnostne rabe energije, zbrati ekipo, izdelati prototip in izpolniti obrazec na spletni strani tekmovanja. Prijavni obrazec zainteresirani izpolnijo na spletni strani www.powerup.innoenergy.com. Aleš Pustovrh, vodja programa InnoEnergy pri ABC Pospeševalniku, Ljubljana: »ABC Pospeševalnik je zasebni, največji in najhitreje rastoči pospeševalnik v jugovzhodni Evropi. Kot nacionalni partner v Sloveniji zato InnoEnergy lahko ponudimo celovito podporo. Naše aktivnosti so trenutno usmerjene predvsem v to, da najdemo čim več kreatorjev idej na področju razvoja trajnostne energije v Sloveniji. V nadaljevanju pa jim bomo pomagali pri udejanjanju idej v poslovne rešitve.«

Intenzivnemu programu delavnic, ki se ga bodo udeležili izbrani iz regij, sledi petnajst regijskih izborov (slovenski regijski izbor bo potekal v Ljubljani) ter veliki finale v Budimpešti. Ekipe bodo imele priložnost do podrobnosti izpiliti svoje projekte ter jih predstaviti strokovnjakom in investitorjem. PowerUp! ustvarja raznolike priložnosti ter odpira mnoga vrata. To dejstvo potrjujejo lanskoletni zmagovalci PolarSol iz Estonije, PleioneEnergy iz Grčije, GreenerGizer iz Madžarske in Bin-E iz Poljske.

“PowerUp! Tekmovanje je platforma za predstavljanje idej, ki bi sicer ostale neopažene. Je velik prispevek v razvoju inovacij s področja trajnostne energije v prostoru osrednje in vzhodne Evrope. Zmagovalne tehnologije in druge ideje, ki jih bo možno udejaniti, bodo pomagale Evropi pri varovanju okolja, po vstopu na svetovni trg pa imajo lahko s pomočjo InnoEnergy učinek tudi na globalni ravni”, je povedal Jakub Miler, direktor InnoEnergy Poland Plus, organizator tega tekmovanja.

“Naš osnovni cilj je podpreti inovacije na področju energetike. Nudimo podporo skozi celoten proces razvoja, torej od ideje do potrošnikov. Zahvaljujoč naši mreži partnerjev po celotni Evropi povezujemo diplomante z delodajalci, inovatorje z industrijo in raziskovalce s podjetji” je razložil Jakub Miler.

Tekmovanje se je v obsegu izjemno povečalo. Vsako leto se pridružijo nove države. InnoEnergy start-up podjetja in posameznike iz 23 držav osrednje in vzhodne Evrope vabi k sodelovanju v tretjem PowerUp tekmovanju. Sodelujejo naslednje države: Bolgarija, Albanija, Hrvaška, Armenija, Bosna in Hercegovina, Češka, Estonija, Makedonija, Grčija, Gruzija, Madžarska, Moldavija, Črna Gora, Latvija, Srbija, Litva, Turčija, Ukrajina, Poljska, Ciper, Slovaška, Slovenija in Romunija.

* V letih 2015 in 2016 je bilo tekmovanje organizirano pod imenom KICkoOff by Inno Energy. Spremljajte nas na družabnih omrežjih: Facebook inTwitter, ter si oglejte posnetek velikega finala Grand Finale 2016.

DODATNE INFORMACIJE:

Špela Polak, 041 390 229, spela.polak@gmail.com, info.spelapolak@gmail.com

O InnoEnergy

InnoEnergy je motor inovacij na področju trajnostne rabe energije v celotenm evropskem prostoru.  

Inovacije podpiramo in vanje vlagamo na vseh fazah razvoja – od učilnice do potrošnika. Zahvaljujoč naši mreži partnerjev po celotni Evropi povezujemo investitorje z industrijo, diplomante z delodajalci, raziskovalce s podjetniki in podjetja s trgi.

Delujemo na treh osnovnih področjih inovacij:

·         Izobraževanja, ki pomagajo oblikovati dobro obveščeno in ambiciozno sodelavce, ki razumejo zahteve trajnosti in potrebe industrije.
·         Inovativni projekti, ki združujejo ideje, inovatorje in industrijo ter tako ustvarijo tržno privlačne tehnologije, ki uporabnikom prinesejo učinkovite rešitve.
·         Sistem za za podporo podjetnikom in start-upom, ki s svojimi inovativnimi rešitvami širijo evropski energetski ekosistem.

Z združevanjem teh področij dosegamo maksimalen učinek in pospešujemo razvoj rešitev, ki so pripravljene za vstop na trg. Tako ustvarjamo plodno okolje v katerem lahko prodamo inovativne rezultate našega dela..

InnoEnergy je bil ustanovljen 2010 in ga podpira Evropski inštitut inovacij in tehnologije (EIT).

Search
Generic filters

Bodite pravočasno obveščeni preko e-Novic

Prijavite se na e-Novice ter bodite pravočasno obveščeni o javnih razpisih in pozivih ter ostalih aktualnih vsebinah SPS-a

Prijava na e-Novice