Konec oktobra bo v Nemčiji potekal Start.up! Germany 2019 Road Show, ki se ga bodo udeležila štiri slovenska zagonska podjetja – OmniOpti, d. o. o., U-centrix d. o. o. in Movalyse d. o. o. ter Geneplanet d. o. o..  Kar tri od naštetih podjetij, ki se bodo udeležila Radshowa, so prejemniki finančnih spodbud Slovenskega podjetniškega sklada ( v nadaljevanju SPS) za mlada inovativna podjetja. Gre za enega največjih dogodkov v Nemčiji, na katerem start-up podjetja svoje inovativne ideje in rešitve predstavijo potencialnim investitorjem ter drugim potencialnim tujim poslovnim partnerjem. 

Podjetja so bila izbrana na natečaju za zagonska podjetja, aktivna na področjih mobilnosti/logistike, pametnih mest in novih rešitev za zavarovalniški sektor, ki ga je objavil SPIRIT Slovenija v sodelovanju s Slovensko-nemško gospodarsko zbornico. Med osmimi finalisti so na koncu komisijo, sestavljeno iz predstavnikov SPIRIT Slovenija, Slovensko-nemške gospodarske zbornice in Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja, najbolj prepričali OmniOpti, d. o. o., U-centrix d. o. o. in Movalyse d. o. o., k udeležbi na dogodku v Nemčiji pa so povabili še podjetje Geneplanet d. o. o..

Preko Slovenskega podjetniškega sklada je finančne spodbude prejelo:
– podjetje Omniopti d.o.o.,  ki je v letu 2019 prejelo zagonsko spodbudo za zagon mladih inovativnih podjetij (razpis P2). Gre za mlado inovativno podjetje, ki zagotavlja napredne rešitve na različnih področjih delovanja Smart Citya. Njihovo ime v latinščini pomeni »Vse najboljše« in to je tudi moto njihovega podjetja. Glavna sposobnost podjetja je logistika / mobilnost, posebej napredni algoritem za alternativne poti, ki se lahko uporablja v procesih optimizacije poti. Podjetje ponuja tudi znanje s področja umetne inteligence in tehnologije Blockchain ter svetovalne storitve in razvoj specifičnih rešitev. 

podjetje  Movalyse d.o.o. je v letu 2014 prav tako prejelo zagonsko spodbudo SPS za zagon podjetja, v letu 2015  konvertibilno posojilo v višini 75.000 EUR in v letu 2016 še direktni kapitalski vložek SPSa v višini 200.000 EUR. Podjetje ponuja inovativne rešitve s pametnimi sistemi, ki povečujejo varnost na cesti. Inovativna rešitev, ki jo ponujajo se imenuje Smart Turn System, ki je najbolj natančen in zanesljiv sistem za avtomatski izklop smernikov na motorju po končanem manevru, ki motoriste rešuje v mnogih nevarnih situacijah zaradi nepravilne uporabe smernikov. Vgradnja je preprosta in ne zahteva nobenega mehaničnega predznanja. Podjetje prav tako že ustvarja makroekomske učinke, v letu 2018 je imelo 3 zaposlene, podjetja ustarja prihodke in 

podjetje Geneplanet d.o.o. je preko SPSa prav tako prejelo zagonsko spodbudo za zagon podjetja v letu 2008 in nepovratna sredstva za novo tehnološko opremo. Podjetje Geneplanet d.o.o. je vodilni evropski ponudnik inovativnih rešitev na področju zagotavljanja zdravja in zdravega življenjskega sloga, ki temeljijo na preventivnih genetskih analizah. Specializirani so za preventivne genetske analize, ki so na voljo končnemu uporabniku. Ponujajo tudi klinične genetske analize, ki pomagajo zdravnikom pri terapevtskih postopkih. Analize zadoščajo najvišjim standardom kakovosti in temeljijo na najnovejših znanstvenih odkritjih. Vizija podjetja je, da vsakemu posamezniku omogočijo izvedbo genetskega testiranja analiz in tako omogočijo dostop do novih spoznanj o njihovem telesu in telesnih funkcijah. Poslanstvo podjetja je zagotoviti nove genetske informacije in preventivne smernice, ki posameznikom omogočajo živeti bolj izpopolnjeno in zdravo življenje.

Dogodek Start.up! Germany 2019 Road Show organizira Združenje nemških gospodarskih in industrijskih zbornic (DIHK e.V.) in bo letos potekal od 27. do 30. oktobra 2019 v naslednjih nemških mestih: Düsseldorf, Dortmund, Bochum, Essen, Duisburg in Köln.

 

Vseh osem finalistov pred razglasitvijo zmagovalcev.

Search
Generic filters

Bodite pravočasno obveščeni preko e-Novic

Prijavite se na e-Novice ter bodite pravočasno obveščeni o javnih razpisih in pozivih ter ostalih aktualnih vsebinah SPS-a

Prijava na e-Novice