Dokazano in potrjeno! Kako uspešno izpeljati naporen in zahteven proces financiranja smo se pogovarjali s start-upi in komisijo jesenskega SK demo dneva, ki so nam potrdili, da še kako potrebujemo finančne produkte, kot sta SK75 in SK200 za pridobitev 75.000 € ali 200.000 € investicije Slovenskega podjetniškega sklada. In da najti zasebnega investitorja kljub vse večji ponudbi zasebnega kapitala še vedno ni lahko, zato se start-upom na njihovem maratonskem teku od potrditve na trgu do mednarodnih kupcev ter vsega, kar se zgodi vmes, zdi, da je trenutno država eden boljših slovenskih investitorjev, hkrati pa razkrivajo svoje nasvete in izkušnje za tovrsten tek na dolge proge.

Demo dan za 28 start-upov

Na demo dnevu, ki smo ga v Tehnološkem parku Ljubljana prejšnjo sredo izvedli s člani ocenjevalne komisije, sestavljene iz start-up mentorjev s seznama Slovenskega podjetniškega sklada (SPS), ter klubom Poslovnih angelov Slovenije, se je predstavilo 22 ekip, ki se poteguje za investicijo SK75, ter 6 ekip, ki želijo pridobiti investicijo SK200.

Tudi tokrat prijetno presenečeni

Noben demo dan, ki je že sam po sebi poln pričakovanja in stresa, tako za ekipe kot za organizatorje in ocenjevalce, nas do zdaj ni pustil ravnodušne. Za eno pozitivnejših presenečenj pa je že na začetku poskrbela ekipa Smart Turn System, ki za motoriste razvija sistem za avtomatski izklop smernikov.

Samo ideja, ki rešuje življenja, ni bila dovolj

Z iskanjem kapitala je ekipa začela aprila lani, s prijavo na nacionalno tekmovanje Start-up Slovenija in razpis P2. Z idejo, ki rešuje življenja motoristom, so se uvrstili med deset pol-finalistov izbora Start:up leta 2014 in pridobili zagonsko subvencijo Slovenskega podjetniškega sklada. Za preboj med finaliste oz. najboljših pet ekip, ki so se na konferenci PODIM potegovale za naziv Start:up leta 2014, pa so po mnenju ocenjevalne komisije imeli premalo povratnih informacij s trga oz. preslabo razdelan poslovni model.

Već informacij z video vsebinami najdete tukaj. 

Search
Generic filters

Bodite pravočasno obveščeni preko e-Novic

Prijavite se na e-Novice ter bodite pravočasno obveščeni o javnih razpisih in pozivih ter ostalih aktualnih vsebinah SPS-a

Prijava na e-Novice