Podjetje Simarine je zgleden dokaz, kako učinkovito je mogoče uporabiti spodbude in konvertibilno posojilo za zagon inovativnih podjetij in kako dragocena je pomoč podpornih mehanizmov, ki jih za Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo izvaja Slovenski podjetniški sklad.

Da projekta zagotovo ne bi mogli izpeljati tako hitro in da je vprašanje, če bi ga sploh lahko izpeljali brez te pomoči, v intervjuju za Start:up Slovenija priznava Jaro Žuraj, v Simarine odgovoren za marketing in PR. “Da je mlado podjetje iz Rač učinkovito porabilo denar iz podpornih mehanizmov P2 in SK75, potrjuje tudi junijski lastniško-partnerski vstop bavarskega tehnološkega podjetja TQ Group, ki so postali četrtinski lastniki Simarine.”

Kar 2,160.000 evrov nepovratnih virov smo za zagon inovativnih podjetij na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo preko Slovenskega podjetniškega sklada namenili letos, med njimi je lahko tudi vaše.

Celoten intervju z Jarom Žurajem si preberite tukaj.

 

Search
Generic filters

Bodite pravočasno obveščeni preko e-Novic

Prijavite se na e-Novice ter bodite pravočasno obveščeni o javnih razpisih in pozivih ter ostalih aktualnih vsebinah SPS-a

Prijava na e-Novice