Tehnološki park Ljubljana, v partnerstvu z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport in Skupnim raziskovalnim središčem Evropske komisije (JRC), 15. in 16. novembra 2018 v Tehnološkem parku Ljubljana (konferenčna dvorana stavbe B), organizira mednarodno konferenco o start-up podjetjih in prenosu tehnologij v inovacijskih ekosistemih v jugovzhodni Evropi in v alpskem prostoru. Gostili bodo 60 govorcev iz vsega sveta, med njimi vrhunske strokovnjake iz sveta inovacij, investicij in podjetništva.


Namen dogodka je spodbujanje in povezovanje regionalnih in nacionalnih inovacijskih start-up ekosistemov ter iskanje skupnih sinergij. S predavanji, delavnicami in paneli želimo zagotoviti prenos znanja za snovalce politik in ostale deležnike, da pridobijo praktičen vpogled v vzpostavitev uspešnih zagonskih in spin-off podjetij, platform za prenos znanja ter podpornih programov.

 

Na konferenci bodo prisotni oblikovalci politik in drugi akterji, ki se ukvarjajo z inovacijami – univerze, raziskovalne ustanove, centri za prenos tehnologij, znanstveni in tehnološki parki, gospodarske zbornice, investitorji in druga zainteresirana javnost.

Simona Kneževič Vernon, vodja oddelka podjetništva v Tehnološkem parku Ljubljana pravi, da »Organizatorji konference želimo oblikovati konkretne zaključke o razumevanju pomembnosti start-up podjetij z vidika razvoja okolij in inštrumentov za njihovo spodbujanje. Hkrati pa je namen povezati različne akterje podpornih inštitucij z javnimi raziskovalnimi organizacijami s ciljem razumevanja obeh sfer ter vzpostavitve lažje in hitrejše poti v komercializacijo različnih znanstvenih izsledkov in pobud.«

Izpostavljamo nekaj govorcev:
  • David Shemesh, vodja razvoja pri Innovation Basecamp iz Izraela, platforme za pomoč raziskovalnim projektom, da postanejo tehnološki start-upi z izgradnjo in financiranjem teh pobud.
  • Fabio Pianesi, vodja mednarodnega sodelovanja, EIT Digital, European Institute of Innovation & Technology, kjer skrbi za povezovanje inovacijskih centrov in lokalnih inovacijskih ekosistemov v evropskih državah (srednja in vzhodna Evropa, južna Evropa, baltske države).
  • Dragan Soljan, Evropska investicijska banka, svetovalec za strategijo in koordinacijo razvojnega in inovacijskega sklada za Zahodni Balkan.
  • Anna Giorgi, raziskovalka in direktorica UNIMONTA, oddelka milanske Univerze za trajnostni razvoj.
  • Jon Wulff Petersen, direktor TTO, del skupine Plougmann Vingtoft, vodilni danski svetovalec za intelektualno lastnino.


Podroben program je na voljo na spletni povezavi http://bit.ly/2QtDw9z

Kontaktna oseba za program:
Simona Knežević Vernon, vodja projekta
simona.vernon@tp-lj.si

Kontaktna oseba za medijska vprašanja:
Mateja Prinčič
mateja.princic@tp-lj.si

 

Search
Generic filters

Bodite pravočasno obveščeni preko e-Novic

Prijavite se na e-Novice ter bodite pravočasno obveščeni o javnih razpisih in pozivih ter ostalih aktualnih vsebinah SPS-a

Prijava na e-Novice