Mednarodni sejem obrti in podjetnosti (MOS) je največji poslovno-sejemski dogodek v regiji, ki je v več kot štirih desetletjih omogočil številne uspešne podjetniške zgodbe doma, z njegovo pomočjo pa so številni podjetniki navezali prve stike in začeli uspešno poslovno pot na tujih trgih. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo skupaj z izvajalskimi institucijami vabi na predstavitev svojih dejavnosti v okviru MOSa, ki bodo potekale na organizirani stojnici Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. 


Na INFO točko po informacije o razpisih Sklada

Slovenski podjetniški sklad (SPS) kot ena izmed izvajalskih institucij Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) bo tudi letos na voljo obiskovalcem v okviru INFO TOČKE na organizirani stojnici MGRT (hala L, številka stojnice 2), vsak delovni dan od 9:00 do 16:00 ure, kjer bodo lahko mlada kot tudi že ustaljena podjetja pridobila koristne informacije o posameznih produktih Sklada.

15. septembra ne zamudite pogovora  med direktorico Sklada in direktorjem podjetja MAGNETI Ljubljana d.d. na temo Na poti za skupen cilj – uspešna slovenska podjetja in država 
V četrtek 15. septembra 2016 pa lahko v sklopu iste stojnice med 11:00 in 12:00 uro prisluhnete pogovoru med direktorico Sklada mag. Majo Tomanič Vidovič in direktorjem podjetja MAGNETI Ljubljana d.d., g. Albertom Ermanom, ki vodi uspešno podjetje podrto  s finančnimi viri Sklada. Tema pogovora bo Na poti za skupen cilj – uspešna slovenska podjetja in država oz. kako z ugodnimi sredstvi Sklada do nove investicije.

V sklopu pogovora boste seznanjeni tudi z novostmi na področju financiranja mikro, malih in srednje velikih podjetij ter katere vire financiranja bodo MSPjem dosegljivi prihodnje leto. Direktor podjetja MAGNETI Ljubljana d.d. pa bo na podlagi praktične izkušnje pojasnil pomembnost državnih virov za slovenske MSPje oz. kakšne so najpogostejše ovire, ki jih morajo podjetja “preskočiti” za nadaljnjo rast in razvoj podjetij. 

Ukrepe bodo predstavljale tudi druge podporne institucije MGRT
Poleg Slovenskega podjetniškega sklada bodo vse dni sejma na stojnici MGRT navzoči tudi predstavniki ministrstva, organov v sestavi in vseh preostalih izvajalskih institucij. Na stojnici se bodo pridružili in svoje dobre prakse predsavili tudi podjetniki z različnih področij slovenskega gospodarstva. 

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo o sejmu

“Prepričani smo, da bomo tudi letos vsi skupaj znali izkorisiti izjemne priložnosti, ki jih sejem ponuja – izmenjavo znanja, spoznanj, izkušenj, seznanitev z novimi proizvodi, tehnologijami in storitvami, krepitev starih in ustvarjanje novih poslovnih odnosov.  Posledica vsega tega pa naj bodo večja gospodarska učinkovitost, povečanje inovativnosti, vzdržna in trajnostna gospodarska rast te nenazdanje korist in zadovoljstvo potrošnikov”, navaja minister za gospodarski razvoj in tehnologijo g. Zdravko Pičivalšek. 

Se vidimo od 13. do 18. septembra na tradicionalnem že 49. MOSu 
Slovenski podjetniški sklad vas skupaj z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter vsemi ostalimi podpornimi institucijami vljudno vabi na 49. mednarodni sejem obrti in podjetnosti, kjer se bomo še bolje spoznali in izkoristili priložnost za vzpostavitev mrež za nadaljnji uspešni ravzoj slovenskega gospodarstva. 

Več o stojnici Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in program najdete v predstavitveni brošuri. 

Vabilo na srečanje in okroglo mizo z naslovom ” Oživljanje podjetništva v mestnih jedrih”najdete tukaj. 

Vabillo na posvet – gradimo partnerstvo za zeleno gospodarstva najdete tukaj. 

Vljudno vabljeni!

Search
Generic filters

Bodite pravočasno obveščeni preko e-Novic

Prijavite se na e-Novice ter bodite pravočasno obveščeni o javnih razpisih in pozivih ter ostalih aktualnih vsebinah SPS-a

Prijava na e-Novice