Slovenski podjetniški sklad je prejel nagrado za najboljši pospeševalniški oz. inkubatorski program za start up podjetja v Sloveniji 

V tehnološkem parku Ljubljana se je 14.11.2016 predstavilo 56 slovenskih start up podjetij in deležnikov slovenskega startup ekosistema, med katerimi je nacionalna komisija izbrala 11 najboljših, ki bodo Slovenijo kot nacionalni ambasadorji zastopali na uglednem dogodku Cenral European Startup Awards 2016 Grand Finale (CESA), ki ga bo 1. decembra gostil ljubljanaski ABC pospeševalnik, 9 decembra 2016 pa se bodo najboljše ekipe pomerile za končno zmgao v okviru dogodka Global Startup Awards 2016, ki bo letos potekal v Kuala Lumpurju v Maleziji. 

Po glasovanju 5- članske komisije in izidih javnega glasovanja bo Slovenijo na velikem CEE regijskem finalu (CEE – regija srednje in vzhodne Evrope) zastopal tudi Slovenski podjetniški sklad, in sicer v kategoriji najboljši pospeševalniški oz. inkubatorski program – program vsebinske podpore za mlada inovativna podjetja, ki se po principu SPS dvojpka izvaja skupaj s finančno spodbudo semenski kapital za inovativna podjetja – konvertibilno posojilo 75.000 EUR. 

V ostalih kategorijah so finalisti:
·         v kategoriji najboljši ”coworking” prostor Zavod mladi podjetnik,
·         v kategoriji najboljši neodvisni razvijalec iger Dawn of Play,
·         v kategoriji ”early stage” startup  DOM DOM (aplikacija Homey) PODPRTO PODJETJE SKLADA
·         v kategoriji najboljši IoT startup ChipoloPODPRTO PODJETJE SKLADA
·         v kategoriji najboljši ”fintech” startup Borza terjatevPODPRTO PODJETJE SKLADA
·         v kategoriji najboljša uporabniška izkušnja EurosenderPODPRTO PODJETJE SKLADA
·         v kategoriji najboljši družbeni vpliv Blub BlubPODPRTO PODJETJE SKLADA
·         v kategoriji investitor leta Jure Mikuž iz RSG Kapital SODELUJOČA DTK
·         v kategoriji najbolj vplivne ženske »startuperke« Alja Isaković,
·         v kategoriji startup leta ekipa GoAvio (Nizkocenovci) PODPRTO PODJETJE SKLADA.

Najboljših 11 slovenskih ambasadorjev je poleg javnega glasovanja določila nacionalna žirija, v kateri so sodelovali Branko Drobnak, predsednik kluba Poslovni angeli Slovenije, Jakob Gajšek, soustanovitelj ABC pospeševalnika, Marjana Majerič, namestnica direktorja Tehnološkega parka Ljubljana, Tanja Kožuh, direktorica Primorskega tehnološkega parka in Urban Lapajne, organizacijski vodja Iniciative Start:up Slovenija.

Central European Startup Awards (CESA) je serija dogodkov v državah srednje in vzhodne Evrope, ki  promovirajo najboljše inovatorje ter deležnike start up ekosistema, na ravni posamičnih držav, nato na ravni celotne CEE regije in na koncu še v okviru globalne mreže Global Startup Awards. Dogodek podpirajo partnerji, kot so Google, IMB, Amazon, SAP in drugi. Letos so v CESA poleg Slovenije sodelovale še Madžarska, Avstrija, Slovaška, Češka, Poljska, Romunija, Bolgarija, Srbija in Hrvaška, ki so prispevale skupaj več kot 700 nominacij.

Search
Generic filters

Bodite pravočasno obveščeni preko e-Novic

Prijavite se na e-Novice ter bodite pravočasno obveščeni o javnih razpisih in pozivih ter ostalih aktualnih vsebinah SPS-a

Prijava na e-Novice