Rezerviraj si sredo in četrtek, 11. in 12. maja 2016, za PODIM 2016 – največjo start-up, podjetniško in inovacijsko konferenco v Sloveniji in Alpe-Adria regiji! Vsako leto se v Mariboru, v hotelu Habakuk, zbere, spozna in poveže več kot 600 udeležencev iz več kot 10 držav ter več kot 80 uglednih domačih in mednarodnih govorcev ter investitorjev!Nakup vstopnice je možen tukaj


PODIM je intenziven 2-dnevni dogodek za networking, iskanje investitorjev, motivacijo in pridobivanje najsodobnejših podjetniških znanj. Gre za konferenco, ki še dolgo po zaključku odzvanja v glavah, srcih in poslovnih rezultatih vseh udeležencev.

‘Early bird’ in 2-za-1 prodaja vstopnic

Z najavo prvih govornikov smo začeli s prodajo vstopnic po posebej ugodnih cenah, saj poleg ”early bird” popusta (10 %) omogočamo tudi omejeno količino dveh vstopnic za ceno ene. To pomeni, da lahko dva start-up podjetnika do vstopnice prideta za dobrih 87 EUR na osebo. Konferenca je vsako leto razprodana, zato pohiti z nakupom!

Razkrivamo prve govornike

Svojo prisotnost na konferenci PODIM 2016 so že potrdili:

 • Alex Iskold, generalni direktor enega največjih in najuglednejših ameriških pospeševalnikov Techstars iz New Yorka.
 • Dr. Jens Pippig, ustanovitelj in generalni direktor pospeševalnika ProSiebenSat.1
 • Rune Theill, soustanovitelj pospeševalnika Rockstart iz Amsterdama in najboljši investitor na Nizozemskem v letih 2012 in 2013. 
 • Howard Kingston, večkrat nagrajeni marketing guru londonske start-up scene, ki prek svojega start-upa Adludio dela z vsemi najvejimi Fortune 500 blagovnimi znamkami in zna v enem letu pridobiti 6 milijonov novih uporabnikov.
 • dr. Nadya Zhexembayeva, kraljica reinoviranja, s katero lahko, podobno kot Coca-Cola, IBM ali CISCO, katerim svetuje, na novo izumiš svoj produkte, poslovni proces ali vodstveno prakso.
 • Rob Bailey, investitor in mentor iz San Francisca, ki je pomagal zbrati že več kot 50 mio dolarjev investicij v SaaS in big data start-upe!  
 • Poornima Vijayashanker, podjetnica, inženirka in priznana govornica ter avtorica iz San Francisca, ki je pustila globok pečat na ameriški visokotehnološki sceni.
 • Gary Whitehill, podjetniška ikona iz Silicijeve doline, ustanovitelj Entrepreneur Week-a in The Relentless Foundation, start-up mentor in svetovalec korporacijam s seznama Fortune 100.  
 • Matt Hart, svetovno znan izumitelj, ki strankam, kot so BBC, Cancer Research UK, Cisco, MTV, O2, Sony Music, Spotify, Telefonica, Unicef, Unilever, Warners in drugi, pomaga, da si izgradijo najširše možno občinstvo.
 • Piotr Bucki, strokovnjak za komunikacije in iskan mentor, ki start-upom na Poljskem, v Sloveniji, Čilah, Moldaviji, Azerbajdžanu in Avstraliji pomaga brusiti njihov ”Why” in marketinška sporočila.
 • in številni drugi …

  Vabimo vas, da si vse do sedaj potrjene govornike ogledate na http://www.podim.org/sl-si/govorci

Iskanje investicije, razglasitev Start:upa leta in mreženje, mreženje, mreženje!

Letošnji ključni vsebinski sklopi konference PODIM bodo:

 • Več kot 30 predavanj, okroglih miz in delavnic, na katerih bodo predstavljene globalne izkušnje, najnovejša znanja in praktični nasveti iz sveta hitrih in vitkih podjetij.
 • PODIM Challenge – investicijski del konference s ”pitching” tekmovanjem in predstavitvami izbranih start-upov več kot 30 uglednimi domačimi, regionalnimi in globalnimi investitorji.
 • PODIM Big & Fast – ‘speed dating’ oz. ‘match making’ sestanki velikih uveljavljenih podjetij, ki iščejo nove inovativne tehnologije oz. rešitve in produkte, z izbranimi start-upi.
 • PODIM 1:1 – organizirana ena-na-ena srečanja start-upov z investitorji in govorniki, ki jim lahko s kontakti, nasveti in partnerstvi pomagajo pri globalnem preboju ali širitvi.
 • Slavnostni zaključek izbora “Start-up leta 2016”, na katerem bomo predstavili finaliste izbora »Start-up leta 2016« in razglasili zmagovalca, ki bo prejel naziv “Slovenski start-up leta 2016”.

PODIM Challenge 2016

PODIM je tudi investicijska konferenca, ki jo vsako leto obišče več kot 30 uglednih mednarodnih in domačih investitorjev. Investicijski del vključuje ‘pitching’ tekmovanje PODIM Challenge in organizirana 1:1 srečanja investitorjev in start-upov.
 
PODIM Challenge je namenjen iskanju semenske investicije za start-upe v zgodnjih fazah razvoja, ki že imajo MVP in prve testne stranke. Rok za prijavo je 15. april 2016! 
 
Izmed vseh prejetih prijav bomo izbrali pet do sedem obetavnih startupov iz Alpe-Adria regije, ki bodo imeli na glavnem odru 5-minutni ‘pitch’ pred uglednimi tujimi in domačimi investitorji, člani žirije PODIM Challenge. Številni mednarodni in domači investitorji bodo prisotni tudi med občinstvom konference!

PODIM za razvojnike kot marketinška konferenca za tržnike!

”PODIM je odlična priložnost za vse razvojnike, inovatorje, vodje projektnih pisarn in idea managerje, da spoznajo in se navzamejo načel, znanj in energije hitrih, agilnih ter vitkih razvojnih timov,” meni redni udeleženec in partner konference Lojze Bertoncelj, so-ustanovitelj svetovalnega podjetja 30Lean in gibanja Delaj vitko. ”Enako kot Kadrovski kongres za kadrovike, Sales Summit za prodajnike, Marketinška konferenca za tržnike ali Managerski kongres za managerje, je torej PODIM nepogrešljiv za vse, ki v podjetju skrbijo za učinkovitost razvojnih procesov,” ponazarja Bertoncelj.

 

Obkonferenčne vsebine za slovenski in regijski ekosistem

Konferenco PODIM bo dopolnila vrsta pred- in po-konferencˇnih dogodkov v Ljubljani, Celovcu, Gradcu, Budimpešti in drugih mestih, ki jih bodo organizatorji tokrat namenili širjenju specifičnih znanj, prilagojenih posamičnim ciljnim skupinam podjetniškega in start-up ekosistema v Sloveniji in Alpe-Adria regiji.

 

Partnerji iz Slovenije in Alpe-Adria regije

Konferenco PODIM organizira Inciativa Start:up Slovenija skupaj s ključnimi partnerji Alpe-Adria start-up ekosistema iz Avstrije, Italije in Madžarske, Slovenskim podjetniškim skladom, Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Javno agencijo SPIRIT kot promocijskim partnerjem in inovacijskim ekosistemom Univerze v Mariboru. Konference ne bi bilo brez partnerjev, ki omogočajo kakovostno izvedbo in sooblikujejo program: ABC pospeševalnik, CEED Slovenija, 30Lean, RSG Kapital, Microsoft in drugi, ki so navedeni na http://www.podim.org.

 

O Iniciativi

Iniciativa Start:up Slovenija združuje najpomembnejše deležnike slovenskega podjetniškega ekosistema. Nosilca sta Tovarna podjemov in Tehnološki park Ljubljana. Strateška partnerja Iniciative sta Gospodarska zbornica Slovenija in COINVEST. Člani Iniciative pa so Primorski tehnološki park, Pomurski tehnološki park, Inkubator Savinjske regije, SAŠA inkubator in Klub mladih podjetnikov Novo mesto.
 
Za vse informacije o PODIM konferenci so vam na voljo na info@podim.org

Search
Generic filters

Bodite pravočasno obveščeni preko e-Novic

Prijavite se na e-Novice ter bodite pravočasno obveščeni o javnih razpisih in pozivih ter ostalih aktualnih vsebinah SPS-a

Prijava na e-Novice