Evropska komisija je konec oktobra razglasila nove digitalne vizionarje in podelila nagrade trem zmagovalcem natečaja za evropske socialne inovacije 2017, ki je letos potekal na temo “Ponovni zagon enakosti”.
Med dobitniki je tudi mlado inovativno slovensko podjetje Feelif d.o.o., ki je razvilo multimedijsko orodje za slepe in slabovidne, katero jim omogoča, da čutijo oblike na ravni površini zaslonov na dotik.

Podjetje, ki je preko Slovenskega podjetniškega sklada prejelo nepovratna sredstva za zagon inovativnih podjetij v višini 54.000 EUR in konvertibilno posojilo v višini 75.000 EUR za hitrejšo rast podjetja, je po mnenju Evropske komisije razvilo eno izmed najboljših evropskih in socialnih inovacij v letu 2017!

 

Vir slike: Evropska komisija

Dobitniki nagrad za Evropsko socialno inovacijo so s svojimi projekti uspešno in prepričljivo pokazali, kako lahko digitalne tehnologije izboljšajo življenja ljudi. Izbrani so bili trije zmagovalci izmed skoraj 800 prijavljenih projektov iz več kot 40 držav. Vsak izmed njih bo od evropske komisije prejel denarno nagrado v višini 50.000 EUR.«

Kaj pravzaprav je naprava Feelif?

Podjetje Feelif razvija multimedijsko napravo FEELIF za slepe in slabovidne, ki jim omogoča, da na standardnem zaslonu na dotik čutijo oblike. Pametna naprava temelji na napredni programski opremi in posebni mreži s pomočjo katere se oreintirajo po površini zaslona. Kombinacija vibracij in zvokov, ki jih oddaja pametna naprava, doda k FEELIF uporabniški izkušnji. S pomočjo naprave lahko berejo, poslušajo in ustvarjajo vsebine, začutijo različne oblike, se naučijo Braillove pisave ali se preprosto zabavajo z igranjem namiznih iger.
 

Vir slike: spletna stran Feelif

Tovrstno priznanje pa ni prvo priznanje slovenskega inovativnega podjetja Feelif za najboljšo inovacijo. Da je inovacija res posebna in pomembna, so prepoznali tudi pri »Center for Innovation and Technology Commercialization Foundation«, ki deluje pod okriljem Unesca in ima več kot 70 partnerjev iz sveta. Le – ti so inovacijo podjetja Feelif uvrstili med 150 najboljših inovacij na svetu.

Več o podjetju lahko preberete na naslovu: https://www.feelif.com/

Preberete lahko tudi sporočilo za javnost na strani Evropske komisije:

https://ec.europa.eu/growth/content/%E2%82%AC200000-digital-visionaries-2017-european-social-innovation-competition_en  

Slovenski podjetniški sklad

Search
Generic filters

Bodite pravočasno obveščeni preko e-Novic

Prijavite se na e-Novice ter bodite pravočasno obveščeni o javnih razpisih in pozivih ter ostalih aktualnih vsebinah SPS-a

Prijava na e-Novice