Na Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju Sklad) smo prejeli nekaj vprašanj, povezanih z Javnim pozivom za vavčerje, preko katerih lahko podjetja pridobijo nepovratna sredstva v višini od 300,00 EUR do 9.999,99 EUR in jih koristijo za različne namene. V zvezi z rokom v katerem bo Sklad obravnaval in obdelal prispele vloge, vam v nadaljevanju podajamo dodatna pojasnila.

 

Javne pozive za vavčerje je Sklad v Uradnem listu RS objavil dne 12. 2. 2021, odziv podjetnikov pa je močno presegel  pričakovanja, saj smo do danes prejeli že več kot 2.700 prijav (večino tega v prvih dveh tednih po odprtju pozivov). Javni pozivi, ki so bili objavljeni, so del večletnega programa v okviru katerega je za letošnje leto namenjenih 10 mio EUR. V okviru načrtovanja tovrstnih spodbud, vključno z njihovim izvajanjem, je bilo ocenjeno, da bo sklad prejel približno 50 vlog na dan in bo mogoče vloge praviloma obdelati v 15 dneh. Sklad je večino od 2700 vlog prejel že v prvih dveh tednih.

Odziv podjetnikov, je najbrž tudi zaradi Covid situacije, presegel vsa pričakovanja. Sklad je moral določene javne pozive tudi že zapreti, ker sredstev več ni na voljo.

Razumemo podjetnike, da je potreba po vavčerjih velika, saj jim bodo ti pomagali pri poslovanju in se zato trudimo, da bi njihove vloge rešili v najkrajšem možnem času. Pri tem resnično angažiramo vse razpoložljive vire in se hkrati trudimo, da bi z digitalizacijo procesa tudi v bodoče omogočili ne le lažjo oddajo vlog, temveč tudi podpis pogodb in oddajo zahtevkov.

Ker je povpraševanje krepko preseglo tudi razpoložljiva sredstva, bo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v prihodnjih mesecih skušalo zagotoviti dodatna sredstva za vavčerje.

Zato vse, ki čakate na odgovor v zvezi z obravnavo vaše vloge, naprošamo za razumevanje, saj je čas v katerem boste prejeli odgovor daljši od predvidenega in daljši, kot bi si želeli.

Do danes smo uspeli pregledati približno polovico vlog (1.300 vlog) in bomo v vsakem primeru  storili vse, kar je v naši moči, da aktivnosti za njihovo obravnavo še pospešimo.

Vavčerji so dostopni tukaj.

logotipi vaverji  


Search
Generic filters

Bodite pravočasno obveščeni preko e-Novic

Prijavite se na e-Novice ter bodite pravočasno obveščeni o javnih razpisih in pozivih ter ostalih aktualnih vsebinah SPS-a

Prijava na e-Novice