SPS v tem tednu izdal čez 900 pozitivnih sklepov za COVID kredite mikro, malim in srednje velikim podjetjem (P7C 2021 – neposredni krediti), spodbude se tudi nadaljujejo v drugi polovici leta 2021

Tudi v letu 2021 se ta pomembna pomoč nadaljuje. Svoj prvotni letni načrt 179 mio EUR je SPS, zaradi potrebe MSPjev, še povečal. S strani Vlade Republike Slovenije je namreč pridobil nove vire in bo svoj obseg prvotno ponujenih finančnih pomoči povečal za 60 %. Na ta način SPS v letu 2021 podjetjem skupno ponuja 285 mio EUR finančnih spodbud, s temi spodbudami pa bo do konca leta pomagal vsaj 6 tisoč podjetjem.

Do 23.7.2021 je pomagal že več kot 4.100 podjetjem, v skupnem znesku 156 mio EUR. Do konca leta 2021 pa je na razpolago še približno 129 mio EUR, za podporo 1.900 projektom. Samo v zadnjem tednu je izdal več kot 900 pozitivnih sklepov za COVID kredite MSPjem.

Največji delež pomoči, 45 %, predstavljajo tudi letos garancije za bančne kredite. SPS tudi letos uspešno poslovno sodeluje z vsemi bankami in tako bo, do konca leta, izdanih preko 790 garancij, kar predstavlja večji uspeh kot državna garancijska shema.

Tudi v drugi polovici leta se bo še naprej prilagajal potrebam trga.

Prva sprememba se bo izvedla v sklopu garancijske sheme, kjer se bodo spremenili kriteriji in se prilagodili podjetjem iz gostinstva in turizma, da bodo še lažje najemala bančne kredite pod ugodnimi pogoji.

Druga prilagoditev bo dodaten razpis za turistične agencije (poplačilo izdanih vrednotnic) in za sektor gostinstvo in turizem.

Več informacije sledi.

Slovenski podjetniški sklad

Search
Generic filters

Bodite pravočasno obveščeni preko e-Novic

Prijavite se na e-Novice ter bodite pravočasno obveščeni o javnih razpisih in pozivih ter ostalih aktualnih vsebinah SPS-a

Prijava na e-Novice