o investitorju

Start:up Geek House je prostor (co-working space) namenjen izključno ambicioznim, drznim, malo norim in podjetnim talentom z znanjem z visoko dodano vrednostjo, ki snujejo nov podjetniški podvig. Delovno mesto v Start:up Geek House lahko najamejo vsi, ki delajo na svojem prototipu, minimalno sprejemljivem produktu (MVP), poslovnem načrtu, iščejo prvega kupca ali so že celo začeli poslovati, pa še ne rabijo svoje povsem lastne pisarne.

ABC je slovenski zagonski pospeševalnik, ki temelji na sistemu mentorstva, povezovanja in globalne ekspanzije. Malim podjetjem omogoča zagonski kapital, mentorstvo, poslovni prostor, povezave ter globalno ekspanzijo. V zameno za opravljene storitve pridobi ABC 8 % lastniškega deleža start upa oziroma malega podjetja.

V skladu z dobrimi praksami razvitih gospodarstev je Tehnološki park Ljubljana v strateškem partnerstvu s Tovarno podjemov in v sklopu Iniciative Start:up Slovenija zasnoval celovit program Go:Global za podporo start-up podjetij pri njihovem prodoru na svetovni trg. Namen programa je celovit nabor storitev podpore pri rasti zagonskih podjetij na svetovnem trgu.

Design Forward je pospeševalnik, ki podjetnikom z globalno ambicijo, strastjo in jasno oblikovano podjetniško idejo, zagotavlja semenski kapital, storitve oblikovanja komunikacijske identitete, uporabniške izkušnje in blagovne znamke kot tudi pomoč pri zagonu.

Wayra je eden glavnih pospeševalnikov svetovnega IKT-sektorja. Če je bil vaš projekt izbran za vstop v pospeševalnik Wayra, v prvih šestih mesecih prejmete sredstva v višini do 50.000 evrov glede na oceno projekta, stopnjo zrelosti in potrebe. Po tej začetni fazi bo Wayra sodelovala z najboljšimi in izbranimi predlogi ter jim pomagala do zasebnega in javnega financiranja (donacije, subvencije itn.).
Spletna stran: www.wayra.org/en

Seed sumo je ameriški pospeševalnik, ki startup podjetnikom z odličnim izobraževalnim programom, semenskih kapitalom ter mentorsko mrežo, pomaga izgraditi MVP ter pridobiti prve stranke. V izobraževalnem programu se je povezal s podjetjem Spark59, ki ga vodi Ash Maurya.

TechPeaks pospešuje ljudi in skupine, ki uporabljajo vitko zagonsko metodologijo in jim omogoča ustvarjanje globalnih visokotehnoloških podjetij.

LAUNCHub je sklad za semensko kapitalsko podporo najbolj perspektivnih podjetniških idej s področja digitalnih tehnologij v južni in vzhodni Evropi.
Naložbe LAUNCHub-a so v višini do 200.000 EUR. Sklad izvaja programe podpore start-up podjetij in mentorstvo, ki zagotavlja podjetnikom hitrejšo rast in razvoj. Za naložbe iščejo predvsem startupe, ki imajo vzpostavljeno ekipo, osnovni koncept poslovnega modela in so blizu prototipa.

Startup Sauna startupom v zgodnjih razvojnih fazah iz držav vzhodne Evrope, Rusija in nordijskih držav zagotovijo mentorstvo, semenski kapital, obisk Slush konference, pet tedenski program usposabljanje ter obisk Silicijeve doline. Od ustanovitve v letu 2010 je diplomiralo 109 startup podjetij, ki so skupaj zbrala 36 milijonov € tveganega kapitala.

Y Combinator s semenskim kapitalom omogoča mladim podjetjem hitrejši razvoj. Dvakrat letno investirajo manjše zneske od 14.000 do 20.000 ameriških dolarjev v veliko zagonskih podjetij. Podjetja se za tri mesece preselijo v Silicijevo dolino, kjer intenzivno delajo, da podjetje spravijo v dobro formo in izpilijo svoj predstavitveni govor. Na demodnevu svoje poslovne ideje predstavijo (angl. pitch) pred velikim občinstvom podjetnikov in investitorjev.

Techstars zagotavlja semensko financiranje iz več kot 75 najboljših družb tveganega kapitala, pa tudi intenzivno mentorstvo sto najboljših podjetnikov na svetu. Čeprav se jih vsako leto prijavi na stotine, investirajo samo v 10 zagonskih podjetij na lokacijo programa. Ponujajo sedem programov Techstars na najboljših lokacijah zagonskih podjetij (Boston, Boulder, Chicago, New York, Seattle, London in oblak v San Antoniu). Ponujajo tudi tri mesece intenzivnega vrhunskega mentorskega programa in priložnost, da na koncu programa svoje podjetje predstavijo investitorjem.

500 startups zagotavlja mladim podjetjem 250.000 ameriških dolarjev financiranja, zagonski mentorski program in udeležbo na posebnih dogodkih, kot so SmashSummit, UnSexy in GeeksOnaPlane. Z več sto izkušenimi mentorji po vsem svetu tvorijo ustvarjalen delovni prostor v osrčju Silicijeve doline in živahno skupnost. 500 jih je. Postanite del družine 500, in imeli boste dostop do neverjetne skupnosti mentorjev, svetovalcev, podjetnikov in ostalih geekov.

Ta 12 milijonov evrov vredni sklad tveganega kapitala zagotavlja semensko financiranje na začetku podjetniške poti, s postopnim naložbenim pristopom. S številnimi majhnimi preskusi izločijo napake in vlagajo v uspeh. Osredotočeni so na inovativne ideje, zagotavljajo 50.000 evrov med 3+3-mesečnim programom za pospešek z možnostjo pridobitve dodatnih 150.000 evrov semenske naložbe. V prvih treh mesecih gre ekipa skozi zelo intenziven proces oblikovanja in gradnje ideje. Eleven ponuja 25.000 evrov za zagon, za 8-odstotni lastniški delež v vašem podjetju.