Poslovno srečanje z državami LAK, ki je potekalo dne 23. maja 2019 v okviru Dni Latinske Amerike in Karibov, je nadgradnja predhodnih odnosov z državami, ki so izkazale interes za sodelovanje. Na dogodku so poleg direktrice Slovenskega podjetniškega sklada mag. Maje Tomanič Vidiovoč sodelovali še Aleš Cantarutti DS MGRT, Dejan Vladić vodja ZG2, Blaž Medvedšek ČK Urugvaja, Kristina Fortuna in Leon Lebar oba iz SID banke, prof. Borut Uršič iz ARS Longa in Marko Jare GZS.

Iz držav LAK so sodelovali Renato Mosca de Souza, veleposlanik Brazilije, Juan  Antonio Fernandez Palacios veleposlanik Kube, Inalvis Bonachea González direktorica za trgovinsko politiko Kube, Sara M. Smith de Castro gospodarska svetovalka Veleposlaništva Kube, Belkis Tatiana Barnet Izquierdo, Natacha Gumá García obe iz gospodarske zbornice Kube, Maribel Vega Simón, Center za genetski inženiring in biotehnologijo podjetja BioCubaFarma Group iz Kube.

Dogodek je potekal v soorganizaciji  Slovenskega podjetniškega sklada in  Ministrstva za zunanje zadeve RS. Uvodnim nagovorom predstavnikov Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, Ministrstva za zunanje zadeve RS, Slovenskega podjetniškega in Gospodarske zbornice Slovenije so sledile predstavitve gospodarskega okolja Brazilije, Kube in Urugvaja.

Predstavitvam so sledila B2B srečanja. Podjetja so izkazala interes za skupna srečanja s predstavniki iz Kube in SID banke kot tudi za srečanja s VP Kube, VP Brazilije in ČK Urugvaja.

 
Search
Generic filters

Bodite pravočasno obveščeni preko e-Novic

Prijavite se na e-Novice ter bodite pravočasno obveščeni o javnih razpisih in pozivih ter ostalih aktualnih vsebinah SPS-a

Prijava na e-Novice