V okviru procesa posodobitve Celovitega nacionalnega energetskega in podnebnega načrta (NEPN) Ministrstvo za infrastrukturo, konzorcij za posodobitev NEPN v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije organizira strokovni posvet “Zeleni prehod v industriji”.

Namen posveta je strokovna razprava v širši strokovni javnosti in s ključnimi deležniki o ključnih usmeritvah in predpostavkah za pripravo novih projekcij NEPN.

Kot enega ključnih strokovnjakov s tega področja vas vabimo na posvet, kjer boste lahko predstavili vaše poglede in strokovno mnenje ter aktivno sodelovali pri oblikovanju stališč glede aktualnih pričakovanj in dejavnikov zelenega prehoda v industriji do leta 2030 oz. 2050. Naslovili bomo naslednje teme: ključni dejavniki izvedbe NEPN v Sloveniji projekcije BDP in gospodarskega razvoja; razpoložljivost tehnologij in energetskih virov za prehod v zeleno krožno gospodarstvo; realni časovni okvir za izvedbo ukrepov in financiranje, potrebna vlaganja in podpora države.

Celotno vabilo najdete na tej povezavi.

Search
Generic filters

Bodite pravočasno obveščeni preko e-Novic

Prijavite se na e-Novice ter bodite pravočasno obveščeni o javnih razpisih in pozivih ter ostalih aktualnih vsebinah SPS-a

Prijava na e-Novice