Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Tržni inšpektorat vabita start-up podjetja na predavanje z naslovom »obveznosti podjetij pri prodaji preko spleta«.

Predavanje je namenjeno start-up podjetjem, ki se pri svojem poslovanju poslužujejo spletne trgovine ali pa se za takšen način prodaje šele odločajo. Start-up podjetje se od drugih podjetij razlikujejo tudi po tem, da raziskujejo povsem nove poslovne modele ter skušajo prodreti na nova tržišča, ki so bila do sedaj neraziskana. Na predavanju boda predstavljene zakonske in druge obveznosti z vidika predpisov iz pristojnosti Tržnega inšpektorata, ki jih morajo podjetja pri spletni prodaji upoštevati, predvsem z vidika statusa podjetja, obveznosti podjetja pred in po sklenitvi pogodbe s potrošnikom, neupravičenega geografskega blokiranja, pravice potrošnika do odstopa od pogodbe ter nepoštenih pogodbenih pogojev in poslovnih praks.

KDAJ: četrtek, 10. november 2022 ob 9:00

KJE: na spletu

Kliknite tukaj za pridružitev srečanju

ali preko povezave https://www.microsoft.com/sl-si/microsoft-teams/join-a-meeting ter z ID srečanja in geslom:

ID srečanja: 327 469 790 858
Geslo: yVSSMq

KDO: ga. Tina Miklavčič, tržna inšpektorica

KAKO:  Od 9:00 do 10:30 bo potekala predstavitev zakonodaje, od 10:30 do  11:00  bo sledila razprava z odgovori na vprašanja.

ZAKAJ: Podjetjem želimo olajšati spoznavanje z veljavno zakonodajo na področju prodaje prek spleta.

Dogodek je brezplačen. Število udeležencev je omejeno na 150, predhodne prijave niso potrebne.

Vljudno vabljeni!

Za vse dodatne informacije smo vam na razpolago na telefonski številki 01/280-8700.

Search
Generic filters

Bodite pravočasno obveščeni preko e-Novic

Prijavite se na e-Novice ter bodite pravočasno obveščeni o javnih razpisih in pozivih ter ostalih aktualnih vsebinah SPS-a

Prijava na e-Novice