Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju SPS) skupaj z AmCham Slovenija organizira MENTORSKI DOGODEK za start-up mentorje in investitorje. Dogodek bo potekal danes, 14.01.2020, v IBM Innovation centru v Kristalni palači, v BTC, v Ljubljani. SPS z izvajanjem finančnih in vsebinskih programov združuje več kot 150 start-up mentorjev, investitorjev ter izvajalcev vsebinskih programov, kateri se bodo v okviru dogodka imeli možnost mrežiti, izmenjati bogate izkušnje ter prisluhnili novostim, ki se obetajo v okviru podpore za mlada inovativna podjetja (start-upe in scale-upe) v letu 2020!

 

[Ljubljana, 14.01.2020]  V letošnjem letu SPS v okviru vsebinske podpore, ki vključuje različne programe in različne deležnike, načrtuje še dodatno okrepiti aktivnosti za mentorje, saj le-ti igrajo pomembno vlogo pri podpori podjetje, prejemnikom finančnih sredstev s strani SPS, predvsem v začetnih razvojnih fazah. Mentorje so po navadi izkušeni podjetniki, »trenerji« z bogatimi izkušnjami, ki podprtim podjetjem v ranljivih fazah razvoja pomagajo ohranjati stabilnost, jih spodbujajo, usmerjajo in motivirajo.

SPS letos prvič organizira dogodek za mentorje na katerem bodo predavali odlični predavatelji, kot so: Sara Isaković, prva dama slovenskega plavanja, dobitnica srebrne olimpijske kolajne in podjetnica, ki ljudem svetuje, kako se naravnati za vrhunske dosežke, Katarina Veselko, ki izvaja delavnice s področja komunikacije, prodaje, vodenja, javnega nastopanja, nastopanja, kreativnosti in hkrati usposablja notranje trenerje v podjetjih, Matej Potokar, certificiran executive coach z več kot 25 let profesionalnih izkušenj iz podjetništva ter vodenja in prestrukturiranja uspešnih multinacionalk in Maja Tomanič Vidovič, direktorica SPS, ki je specializirana na področju financiranja podjetniškega sektorja, finančnega planiranja in oblikovanja strateških ukrepov pospeševanja razvoja podjetij s potencialom hitre rasti.

Nova znanja, nove smernice, popotnico za podporo inovativnih start up in scale up podjetij bodo predstavili izkušeni strokovnjaki za podporo podjetjem v začetnih fazah razvoja, to so: Rok Huber, vodja sektorja za posebne razvojne spodbude pri SPS, ki pomaga mladim podjetjem in start-upom preko različnih finančnih spodbud, dr. Rok Sritar, prokurist in soustanovitelj družbe Kibuba, ki vodi tudi različna izobraževanja, svetuje in mentorira, kar je nadaljevanje njegove 12 letne pedagoško raziskovalne zaposlitve na Ekonomski fakulteti in Nevenka Ošterjaš, direktorica kadrovske službe, ki je odgovorna za razvoj kadrov pri IBM Slovenija.

Zgoraj našteti bodo najbolj znali razjasniti vlogo mentorja v podjetniškem procesu v okolju ter podati jasne in učinkovite napotke ob prvem mentorskem stiku s start up ali scale up podjetjem.

 

Vir: SPS

Vsi udeleženci dogodka bodo imeli možnost pridobiti koristne napotke tudi v Priročniku za start-up mentorje, ki sta ga pripravila dr. Rok Stritar in dr. Blaž Zupan. V okviru priročnika so predstavljene glavne usmeritve za start up mentorje: Kaj dela start up mentor podjetniškega procesa, katere so ravni delovanja start up mentorja, predstavljene so faze razvoja start up podjetja, kakšne vse so vloge mentorja v podjetniškem procesu. Priročnik za start up mentorje je dostopen na naslednji povezavi: https://podjetniskisklad.si/images/Mentorjinprogrami/splus-mentorji.pdf.

SPS je ob sodelovanju z različnimi deležniki podjetniškega ekosistema pripravil tudi kodeks, ki bo predstavljal temelj delovanja start-up in scale-up skupnosti. Kodeks je dostopen na naslednji povezavi: https://podjetniskisklad.si/images/Mentorjinprogrami/splus-kodeks.pdf.

Cilj Sklada skupaj s partnerji je, da se zgradi čim več uspešnih start-up podjetij, ki bodo odmevala na globalnem trgu; na voljo je dovolj finančnih spodbud, poleg javnih je prisotnih tudi vedno več zasebnih investitorjev, razvejana vsebinska podpora, pa tudi izkušeni mentorji, tako da ima Slovenija vse predispozicije, da lahko doseže nov podjetniški preboj.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Več lahko najdete na:  www.eu-skladi.si

Search
Generic filters

Bodite pravočasno obveščeni preko e-Novic

Prijavite se na e-Novice ter bodite pravočasno obveščeni o javnih razpisih in pozivih ter ostalih aktualnih vsebinah SPS-a

Prijava na e-Novice