”Priznati si morate, da nimate pojma! Da ne veste, kaj vas bo po kaotičnem iskanju ‘product-market fit-a’ pognalo v strmo rast. Ker pa investitorji to vseeno želijo slišati, jim predstavite svoja pričakovanja ali napovedi ob določenih predpostavkah ter tveganjih, nato pa se zavežite, da jih boste testirali na trgu in povratne informacije hitro vgrajevali v nadaljni razvoj produkta,” je udeležencem delovnega vikenda jesenske generacije podjetij, ki se potegujejo za 75.000 € konvertibilnega posojila Slovenskega podjetniškega sklada, svetoval start-up mentor Matej Golob iz 30Lean.

Tudi tokrat je delo z mentorji navdušilo start-upe, ki so delali na razvoju svoje ideje in piljenju prezentacij za nastop na demo dnevu, hkrati pa jih spomnilo, da je zdaj skrajni čas za preskok iz razvojne miselnosti v prodajno, je opozoril Blaž Zupan, predavatelj na ljubljanski ekonomski fakulteti in soustanovitelj uspešnega podjetja Optiprint.


24 ekip čez prvi postopek pred-selekcije

Delovni vikend, ki ga je Iniciativa start up 19. in 20. septembra organizirala za podjetja, ki so uspešno prestala prvo ocenjevalno sito pred-selekcijskega postopka za pridobitev investicije SK75 Slovenskega podjetniškega sklada, se je udeležilo 24 ekip. Hkrati so to podjetja, ki so uspešno prestala sito prvega pred-selekcijskega postopka za pridobitev investicije SK75.

Več o dagajanju in še več zanimivih komentarjev start upov najdete tukaj.

Search
Generic filters

Bodite pravočasno obveščeni preko e-Novic

Prijavite se na e-Novice ter bodite pravočasno obveščeni o javnih razpisih in pozivih ter ostalih aktualnih vsebinah SPS-a

Prijava na e-Novice