Dogodki

Na investicijski konferenci Next Round, ki del #StartupPlusPrograma Slovenskega podjetniškega sklada, bodo 12. novembra ugledni tuji in domači investitorji spoznavali najboljše slovenske startupe, ki potrebujejo za svojo rast in razvoj novo rundo kapitala.
Slovenski podjetniški sklad tudi letos skupaj z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo organizira večji dogodek PODJETNA SLOVENIJA 2019, ki bo potekal v sklopu 52.Mednarodnga sejma obrti in podjetnosti 2019 v Celju.
Če ste start-up ali scale-up, investitor ali investicijski sklad, korporacija ali start-up navdušenec, preprosto ne smete zamuditi PODIM konference, največjega in najvplivnejšega start-up dogodka v regiji Alpe-Adria in na Zahodnem Balkanu. Ekipa PODIM že aktivno išče najboljše govorce in sestavlja bogat program dogodka. Tudi letos se bodo startupi za pozornost investitorjev potegovali na PODIM Challenge 'pitching' tekmovanju in se v okviru PODIM 1:1 ARENE srečevali s potencialnimi investitorji, predstavniki korporacij in drugimi potencialnimi strateškimi partnerji iz vrst PODIM govorcev, strokovnjakov, vlagateljev ... Za PODIM 2018 načrtujemo več kot 500 tovrstnih ena-na-ena sestankov, ki so vnaprej organizirani s pomočjo PODIM startup kataloga, ki ga 14 dni pred pričetkom dogodka razpošljemo vsem investitorjem, korporacijam in govorcem.
Slovenski podjetniški sklad (SPS)  v mesecu aprilu organizira serijo 5-ih regijskih delavnic po Sloveniji, natančneje v krajih: Maribor, Ljubljana, Koper, Celje in Nova Gorica z namenom informiranja mikro malih in srednje velikih podjetij (MSP) o ugodnih finančnih spodbudah. V okviru delavnic bodo predstavljeni ugodni finančni produkti Slovenskega podjetniškega sklada s poudarkom na mikrokreditni liniji, ki jo letos SPS izvaja preko Sklada skladov in je na ta način postal pomemben posrednik finančnih spodbud v obliki mikroposojil za MSP v slovenskem okolju.  Ta oblika financiranja nudi poleg ugodne obrestne mere tudi daljšo ročnost (do 5 let), moratorij na odplačilo glavnice (do 2 1/2 leta) ter nižje pogoje zavarovanja. Vrednost kredita lahko znaša od 5.000 € do 25.000 €, financira pa se lahko 100 odstotkov upravičenih stroškov za naložbe v opredmetena ali neopredmetena osnovna sredstva ter stroške materiala, trgovskega blaga, stroške storitev in dela.
Tehnološki park Ljubljana, v partnerstvu z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport in Skupnim raziskovalnim središčem Evropske komisije (JRC), 15. in 16. novembra 2018 v Tehnološkem parku Ljubljana (konferenčna dvorana stavbe B), organizira mednarodno konferenco o start-up podjetjih in prenosu tehnologij v inovacijskih ekosistemih v jugovzhodni Evropi in v alpskem prostoru. Gostili bodo 60 govorcev iz vsega sveta, med njimi vrhunske strokovnjake iz sveta inovacij, investicij in podjetništva.
Tehnološki park Ljubljana, skupaj s podjetjem Data, 13. 11. 2018 in 14. 11. 2018 v konferenčni dvorani stavbe B, organizira že 11. Dneve podjetništva. Organizatorja sta pripravila pester program, v katerem so zajete praktične teme, kot so obveznosti, ki vam jih nalaga zakonodaja, internacionalizacija, obdavčitve in prihodnost kriptovalut ter gradnja blagovne znamke, uporaba družbenih omrežij in številne druge.
V okviru Dneva inovativnosti, katerega je sponzor tudi Slovenski podjetniški sklad,  je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) 26. septembra podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih. 10 zlatih, 1 posebno priznanje, 28 srebrnih priznanj ter 3 posebna priznanja za potencialno inovacijo krožnega gospodarstva je rezultat nacionalnega finala, v katerem je na regionalni ravni sodelovalo 197 inovacij in 772 inovatorjev. Nagrajena je bila tudi najboljša inovacija leta po izboru javnosti. Priznanje GZS za najboljše inovacije na nacionalni ravni predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji.
Tehnološki park Ljubljana in Regionalna razvojna agencija ljubljanske urbane regije v okviru Evropskega tedna mobilnosti, v petek, 21. septembra 2018, med 11. in 14. uro, organizirata dogodek Parkirišče je lahko tudi tržišče, ki bo potekal pred vhodom v stavbo B Tehnološkega parka Ljubljana.
Pridruži se nam na konferenci 0100  na Dunaju, da raziščeš in razširiš svoje poslovne priložnosti in mreže na zasebnih trgih. Konference se udeležuje več kot 300 vodilnih upravljavcev premoženja in skladov, institucionalnih in zasebnih investitorjev, predstavnikov upravljavcev družinskih premoženj, podjetnikov in svetovalcev, ki sodelujejo pri programu, ki navdihuje in navdušuje.
Spoštovani, vabimo vas na Podjetno Slovenijo 2018, kjer vam bodo različne finančne institucije predstavile možnosti financiranja za mikro, mala in srednje velika podjetja. KDAJ: 13. september od 9:30 do 12:30 ure KJE: Mednarodni obrtni sejem Celje, dvorana Celjanka   Prosimo, da vašo udeležbo predhodno potrdite na e-mail: mateja.grobelnik@podjetniskisklad.si najkasneje do 6.9.2018. Udeleženci boste (po vaši pisni potrditvi) prejeli brezplačno vstopnico za obisk Mednarodnega obrtnega sejma Celje,ki jo boste prevzeli na blagajni MOS Celje na dan dogodka. VLJUDNO VABLJENI! Vabljeni tudi na stojnico Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, vsak dan med 9:00 in 19:00 uro!
Top