Dogodki

ČAS JE ZA NASLEDNJI KROG –SKUPAJ GRADIMO PODJETNIŠKO PRIHODNOST ZA EVROPSKE SAMOROGE

Srečanje evropskih inovatorjev, predstavnikov držav in evropskih institucij na Next Round.eu konferenci v Ljubljani

nextround  

Kako v Evropi zagotoviti podjetniško prihodnost za samoroge[1], je poleg investicijskih priložnosti za slovenske in evropske scale-upe[2], osrednja tema dvodnevne konference Next Round.eu, ki jo organizira slovensko predsedstvo Sveta EU, od 26. do 27. oktobra 2021, v BTC Ljubljana.

Slovenija je prepričana, da je sedaj pravi čas, da se inovatorji, države članice in evropske institucije še trdneje povežejo in in z združenimi močmi naredijo korak naprej pri ustvarjanju Evrope, ki bo privlačna in spodbudna za mlade inovatorje in podjetnike iz vsega sveta.

Dvodnevni dogodek bosta otvorila minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in Evropska komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade Mariya Gabriel. Na vsebinskih panelih se bodo zvrstili mednarodno priznanimi govorci na investicijski konferenci pa se bodo investitorjem predstavila start-up in scale-up podjetja iz Slovenije in Evrope, ki zagotavljajo skupno več kot 1 milijardo evrov razvojnega kapitala v Vzhodno evropskem prostoru. Organizator pričakuje več kot 300 udeležencev.

I. Prvi dan – Forum na visoki ravni

(1) Prvi dan bo potekal Vrh – Forum na visoki ravni (The EU Next generation Innovators Summit), ki ga bosta otvorila minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in Evropska komisarka za inovacije, raziskovanje, kulturo in izobraževanje Mariya Gabriel.

(2) Osrednja tema Vrha v Sloveniji bo namenenja iskanju odgovora na vprašanje »Kako in na kakšen način izboljšati poslovno okolje, da bi evropski samorogi lažje in hitreje uspevali«, pri čemer bo poudarek, kako lahko države članice EU in Evropska komisija prispevajo k doseganju tega cilja. Visoki predstavniki držav članic EU in predstavniki Evropske komisije bodo v diskusijah in okroglih mizah predstavili svoje poglede in rešitve na omenjene izzive, ki so skupni vsem.  

(3) Razpravljavcem bo v pomoč metodološko orodje - t.i. Semafor – 'Traffic light', ki ga je Slovenija razvila za pregled aktivnosti iz strateških EU in nacionalnih dokumentov na petih prioritetnih področjih, ki jih s ciljem hitrejše rasti start-upov in scale-upov izvajajo EU in nacionalne institucije.

(4) Pomemben prispevek prvega dne bo Trio talk - pogovor državnih sekretarjev Slovenije, g. Simona Zajca, Portugalske g. Andre de Aragao Azevedo in Francije g. Cedric O, ki so v okviru predsedujočih državah Svetu EU v obdobju 2021-2022 - Portugalske, Slovenije in Francije - pristojni za področje razvoja start-upov in scale-upov ter z njimi povezane inovativnosti, financiranja rasti in digitalizacije. Vsi si v luči vsakokratnega predsedstva Svetu EU prizadevajo za bolj učinkovit in hitrejši napredek mladih inovativnih start-up in scale-up podjetij in samorogov v Evropi.

(5) Prvi dan se bodo v »Start-up & scale-up village« predstavili tudi uspešni slovenski start-up in scale-up podjetniki ter v pogovoru z drzavnimi sekretarji Slovenije, Portugalske in Francije ter  s predstavnikom Evropske komisije izpostavili izzive, s katerimi se srečujejo na svoji poti do uspeha. Njihovo glavno sporočilo je, da naslednja generacija evropskih inovatorjev, na kateri sloni nadaljnja gospodarska in razvojna rast Evropske unije kot enotnega evropskega prostora, potrebuje razumevanje in podporo evropskih voditeljev.

(6) Prvi dan se bo zaključil s srečanjem na visoki ravni, kjer bodo državni sekretarji iz držav člani EU razpravljali o ukrepih za start-up in scale-up podjetja v okviru »Semaforja«.

I. Drugi dan – Investicijska konferenca

Drugi dan dogodka se bo odvijala investicijska konferenca, ki je odlična priložnost za mlada, inovativna podjetja, da poiščejo kapital za razvoj in rast svojih podjetij na globalnih trgih in se povežejo z domačimi in tujimi investitorji, ki zagotavljajo skupno vsaj eno milijardo razvojnega kapitala v Vzhodno evropskem prostoru. Investitorjem bo omogočeno, da spoznajo najbolj perspektivne in inovativne regijske start-upe in scale-upe.

III. Organizatorji

Dvodnevni dogodek soorganizirajo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS ob podpori Evropske komisije, Slovenski podjetniški sklad,  ABC accelerator in CEED Slovenia, v partnerstvu s South Central Ventures.

IV.Vabilo medijem

Vabimo vas, spoštovani predstavniki medijev, da se pridružite pogovorom na hibridni konferenci, posebej na zanimivih panelih visokih predstavnikov držav članic in evropskih institucij, prvi dan konference, 26. oktobra, od 10h naprej.

Prav tako vas vabimo, da se nam ta dan pridružite v Digitalnem središču Slovenije v BTC, med 12.15 in 13.30 uro, ko bo na odru v živo potekal pogovor med podjetniki in drzavnimi sekretarji Slovenije, Portugalske in Francije ter s predstavnikom Evropske komisije.

Preberite več in sledite programu na https://www.nextround.eu/

[1] Unicorn – mlado podjetje, katerega vrednost presega 1 milijardo EUR, delež evropskih samorogov na svetu je nižji od 15%

[2] Scale-up – mlada podjetja s potencialom hitre globalne rasti

logotipi
   
Top