Novice

Koga iščemo? Za izvedbo neposredne potrditve operacije »Vsebinska podpora prejemnikom sredstev (MSP) v začetnih fazah razvoja« Slovenski podjetniški sklad išče posameznika ali posameznico z dokazljivimi izkušnjami s/z: -         projektnim vodenjem, -         evropskimi kohezijskimi sredstvi, -         postopki javnega naročanja, -         osnovami financ.
Mikro in mala  podjetja bodo lahko mikrokredite do višine  največ 25.000 EUR tudi tokrat prejela HITRO, ENOSTAVNO, POD ZELO UGODNIMI POGOJI in BREZ STROŠKOV ODOBRITVE. Slovenski podjetniški sklad načrtuje, da bo s skupno kvoto razpisanih sredstev podprl okoli 650 podjetij, ki potrebujejo finančne vire za manjšo investicijo in/ali obratna sredstva. Maribor, 31.12.2021 – Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju SPS) je danes v Uradnem listu RS št. 209/2020 objavil javni razpis P7 2021 – Mikrokrediti, katerega razpisuje iz sredstev Sklada skladov SID BANKE. Namen produkta je neposredno zagotavljanje ugodnih virov financiranja.
Slovenski podjetniški sklad razpisuje 10,8 milijona eurov sredstev za ugodne brezobrestne kredite podjetjem, ki se ukvarjajo s turizmom, gostinsko dejavnostjo, organizacijo dogodkov in potniškim prometom. Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju SPS), je danes, objavil razpis P7C-2 2021 COVID, v skupni vrednosti 10.800.000 EUR. Z razpisom želimo neposredno zagotoviti ugodne vire financiranja podjetjem v Kohezijski regiji Vzhodne ali Zahodne Slovenije, ki so utrpela gospodarsko škodo zaradi virusa COVID 19. Slednje se izkazuje v znižanju prihodkov v primerjalnem obdobju 2019/2020.
Ste član slovenskega tehnološkega start-up podjetja in želite ponesti vaše start-up podjetje na višji nivo? Iščete investitorje, kupce in načrtujete prodor na svetovni trg?   SPIRIT Slovenija, javna agencija v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Tel Avivu in Slovenskim podjetniškim skladom (SPS) bo februarja 2022 zagnala prvi start-up pospeševalnik v Izraelu namenjen slovenskim start-up podjetjem.  Izrael je v zadnjem desetletju postal ena vodilnih držav v svetovnem merilu na področju start-upov. Zaradi svojega naprednega inovacijskega ekosistema se je drži vzdevek »Start-up Nation«. Program želi povezati izbrana slovenska start-up podjetja z izraelskimi visokotehnološkimi podjetji, vodilnimi industrijskimi organizacijami, mednarodnimi korporacijami, investitorji in akademskimi institucijami.
Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju Sklad) je dne 18.06.2021 objavil javni razpis (P4D React EU – Spodbude za digitalno transformacijo podjetij) v skupni vrednosti 30 mio EUR, ki je v celoti financiran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in virov ReactEU. V okviru omenjenega razpisa bodo podjetja lahko pridobila do 100.000 EUR nepovratnih sredstev za izvedbo digitalne transformacije, dviga kompetenc zaposlenih v podprtih podjetjih ter povečala dodano vrednost na zaposlenega.
Na letošnji HealthDay.si konferenci 2021 z naslovom “Biotech Meets Digital”, ki je potekala v četrtek, 18. novembra 2021, smo v ospredje postavili preplet biotehnologije in podatkovne analitike, v korist nas – pacientov. Dogodek je spremljalo več kot 200 udeležencev iz različnih držav, priznanih mednarodnih strokovnjakov ter vodilnih predstavnikov podjetij iz digitalne in biotehnološke sfere. Letošnja konferenca je na enem mestu povezala pomembne akterje: startup in scaleup mednarodna podjetja, zdravnike, strokovnjake in kreatorje politik.
Vsa zagonska in mala podjetje (do 49 zaposlenih) vabimo, da si zagotovijo mesto v globalnem inovacijskem ekosistemu v Dubaju, mestu za povezovanje, ustvarjanje, inoviranje. Ugodnosti programa:- 2 leti brezplačnega delovnega prostora- 2 letna viza- Poslovno okolje- "Equity free programe"- In še več
Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju: Sklad) ob sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, SPIRIT Slovenija, javno agencijo in Digitalnim inovacijskim stičiščem Slovenije (DIH Slovenija) izvaja javne pozive za vavčerje s področja različnih vsebin, ki predstavljajo sistem dodeljevanja spodbud manjših vrednosti namenjenih predvsem manjšim podjetjem, s katerimi le-ta lahko krepijo svojo konkurenčnost in kompetence. Sistem vavčerjev je oblikovan na način, da lahko podjetja enostavno in brez zapletenih postopkov pridobijo sofinanciranje iz javnih sredstev, hkrati pa podjetjem nalaga osnovno obveznost, ki je v tem, da pri izboru izvajalcev ravnajo gospodarno in storitve pridobijo po tržni ceni.
Ob zaključku Next Round konference, smo se o ključnih razvojnih usmeritvah evropskega in slovenskega startup in scaleup ekosistema pogovarjali z direktorico Slovenskega podjetniškega sklada, mag. Majo Tomanič Vidovič. Dodaten razlog za strateški pogovor je bil obisk EU komisarke Mariye Gabriel, ki je med drugim odgovorna za inovacije na evropskem nivoju. Čas pogovora prav tako sovpada s predsedovanjem Slovenije Evropskemu svetu, zato zanimivih tem za pogovor nikakor ni zmanjkalo. Povzetek pogovora preberite v spodnjem intervjuju, celoten pogovor pa v videu na povezavi. 
V okviru Next Round.eu konference evropskih inovatorjev, predstavnikov držav in evropskih institucij je bil uspešno zaključen prvi dan, namenjen Forumu na visoki ravni.
Top