Namen vavčerja je spodbuditi podjetja k uvajanju digitalnega marketinga za povečanje konkurenčnosti, dodane vrednosti in prihodkov.

V praksi pa to pomeni, da gre za sofinanciranje do 60 % upravičenih stroškov za izdelavo novih spletnih strani, novih mobilnih aplikacij, lastnih spletnih trgovin ali lastnih rezervacijskih platform.

Višina nepovratnih sredstev v okviru tega javnega poziva znaša od 500 EUR do 2.500 EUR za posamezno aktivnost oz. do največ 7.500 EUR na prijavitelja.

Zaradi ogromnega povpraševanja Slovenski podjetniški sklad zapira Vavčer za digitalni marketing

S strani podjetij se je tudi tokrat izkazal ogromen interes po koriščenju nepovratnih sredstev za izdelavo novih spletnih strani, novih mobilnih aplikacij, lastnih spletnih trgovin ali lastnih rezervacijskih platform, saj je SPS do sedaj prejel več kot 700 vlog. Povpraševanje po vavčerju na podlagi preteklih izkušenj, ni presenetljivo oz. je bilo pričakovano.

Do sedaj prejete vloge na javni poziv že presegajo kvoto razpoložljivih sredstev, zato SPS javni poziv zapira. Na ePortalu je že zaustavljeno prejemanje vlog, v petek, 20.5.2022 pa bo v Uradnem listu objavljeno tudi zaprtje javnega poziva

POMEMBNE STA DVE INFORMACIJI GLEDE VAVČERJA!

  1. Podjetja, ki bodo izpolnjevala pogoje in bodo s SPS-om podpisala pogodbo o sofinanciranju imajo 3 mesece od podpisa pogodbe čas za oddajo zahtevka za izplačilo sredstev!
  1. Za brezplačne informacije in brezplačno pomoč pri pripravi vloge so prijaviteljem na voljo svetovalci mreže Slovenskih poslovnih točk (SPOT) Svetovanje, niso pa pristojni za oddajo vlog. Lokacije in kontakti vseh 12 lokacij SPOT Svetovanje so na voljo na spletni strani: https://spot.gov.si/sl/portal-in-tocke-spot/tocke-spot-in-notarji/seznam-tock-spot-svetovanje/

Glede na pretekle izkušnje oz. dinamiko povpraševanja po Vavčerju za digitalni marketing Sklad predvideva, da bo interes velik in bodo sredstva zelo hitro porabljena.

1. Dokumenti

Objava javnega poziva v Ur. l. RS. št. 67/2022 z dne 13. 5. 2022:

2. Priprava vloge

3. Info točke za vavčer za digitalni marketing

Naziv vavčerja Pomoč pri pripravi vloge – brezplačna pomoč podjetjem INFO točka Pomoč pri pripravi zahtevka Pregled vlog in zahtevkov
VAV15 Vavčer za digitalni marketing/2 SPOT svetovanje SPOT svetovanje Več informacij SPOT svetovanje Slovenski podjetniški sklad

02/234 12 60
(pon. – pet., 9:00 – 11:00)

4. Najpogostejša vprašanja in odgovori

5. Več informacij o vavčerju

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Več lahko najdete na: www.eu-skladi.si

ePortal
Vsi javni razpisi in pozivi