Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju Sklad) je dne 31.12.2021 objavil javni razpis v višini 10,8 mio EUR, s katerim je ponudil ugodne brezobrestne kredite do višine max. 50.000 EUR podjetjem, ki se ukvarjajo s turizmom, gostinsko dejavnostjo, organizacijo dogodkov in potniškim prometom. Namen razpisa je neposredno zagotoviti ugodne vire financiranja podjetjem v Kohezijski regiji Vzhodne ali Zahodne Slovenije, ki so utrpela gospodarsko škodo zaradi virusa COVID 19.

Rok za prvo oddajo vlog je bil 25.01.2022 do 14.00 ure. Na prvi prijavni rok je Sklad prejel 450 vlog, kar pomeni, da je povpraševanje krepko preseglo razpoložljiva sredstva po kreditih, zato preostalih dveh predvidenih prijavnih rokov za oddajo vlog ne bo, saj Sklad javni razpis v petek 28.01.2022 v Uradnem listu zapira.

Kdaj pričakovati odgovore glede oddanih vlog?

Vlagatelji bodo o odločitvi Sklada obveščeni najkasneje v roku 60 dni, ob upoštevanju, da je na posamezni prijavni rok oddanih maksimalno 250 vlog.  Ker je Sklad prejel skoraj enkrat več vlog (450) se v tem primeru rok za obravnavo vlog sorazmerno podaljša.

Slovenski podjetniški sklad

Search
Generic filters

Bodite pravočasno obveščeni preko e-Novic

Prijavite se na e-Novice ter bodite pravočasno obveščeni o javnih razpisih in pozivih ter ostalih aktualnih vsebinah SPS-a

Prijava na e-Novice