Dvanajsta nagrada Slovenski start-up leta, tokrat z letnico 2019, gre v roke ekipe podjetja Hurra Studios, ki ustvarja Male junake, personalizirane otroške knjige, v katerih lahko naročnik določi ime, spol in izgled glavnega junaka.Zaključna prireditev izbora Slovenski start-up leta 2019 v okviru tri dni trajajoče PODIM konference, ki od ponedeljka do srede poteka v Mariboru, je prinesla novega prejemnika  prehodnega kristalnega kipca – to je ekipa podjetja Hurra Studios, Slovenskega start-upa leta 2019!

 

Vir slike: Podim Conference

Ekipa, ki ustvarja Male junake, ki oživijo v personaliziranih otroških knjigah, s katerimi so doslej osrečili že skoraj 1,000.000 otrok in njihovih staršev v šestih državah, je v finalu najbolj prepričala ocenjevalno komisijo, ki je ocenjevala še ekipe podjetij Ollo Audio, ki razvija avdio monitoring sistem Play2me, Hopalai, ki je razvila aplikacijo Kobi za učenje branja otrok z disleksijo, Sileo, ki je razvila prvi fotovoltaični strešnik, kompatibilen s klasično opečnato različico strešnika, in Lake Studios, ki je ustvarilo aplikacijo za barvanje, namenjeno uporabnikom tabličnih računalnikov iPad.

Glavni produkt podjetja Hurra Studios je personalizirana otroška knjiga, njena posebnost je, da lahko vsak uporabnik ob naročilu določi ime, spol in izgled glavnega junaka (barvo oči, las, kože, obliko frizure, dodatke), določi vsebino in napiše posvetilo za prejemnika knjige. Vsaka knjiga je tako unikat. Oblečena je v trde platnice in dostavljena uporabniku na dom v zgolj petih dneh.

Na začetku k sodelovanju privabili tudi Ferija Lainščka

“Občutki so izjemni, zelo smo veseli,” je po prevzemu velikega kristalnega kipa dejal Rado Daradan, ki je skupaj z Micom Melanškom ustvaril Male junake. Melanšek je spomnil, kako je ideja za personalizirane knjige pravzaprav nastala med dvema prijateljema, ki sta šla na pivo.

A danes ekipa, ki je sprva za boljšo prepoznavnost k ustvarjanju zgodb Malih junakov privabila tudi Ferija Lainščka in nekatera druga znana literarna imena, šteje že več kot 100 posameznikov, kakšnih 25 se jih je tudi udeležilo nocojšnje finalne prireditve in z navdušenjem so sprejeli odločitev o zmagovalcu.

Stabilen tim je cilj podjetja, sta dejala Rado in Mic, potencial podjetja pa je na začetku, ko sta le težko prepričala vlagatelje, najbolj prepoznala investitorka Nina Dremelj, zato je podjetju investicijo namenil njen švicarski investicijski sklad AlpVent.

Ocenjevalno komisijo letošnje nagrade Slovenski start-up leta so sestavljali ugledni slovenski podjetniki, mentorji, vlagatelji in člani podpornih inštitucij, ki s svojim aktivnim delovanjem razvijajo slovenski startup ekosistem. To so bili Jugoslav Petkovič, Urša Poznič Goršek, Aljoša Domijan, Roman Kužnar, Jan Dobrilovič, Simona Šega in Aleš Pustovrh, ob njih pa tudi direktorica Slovenskega podjetniškega sklada Maja Tomanič Vidovič.

Komisija je ocenjevala kandidate po štirih kriterijih, in sicer po uspešni potrditvi vrednosti produkta na trgu, pridobitvi investicij s strani domačih oziroma tujih investitorjev, kompetencah, predanosti, izkušenosti in organiziranosti ekipe ter po potencialu za hitro rast na tujih trgih.

V dveh letih po prometu zrasli za kar 82-krat

Do sedaj je ekipa Malih junakov osrečila že skoraj 1,000.000 otrok in njihov staršev, do konca leta pa se bo ta številka povzpela na 1,5 milijona. V dveh letih so po prometu zrasli za 82-krat. Potrditev izdelka je podjetje pridobilo na šestih trgih, kjer je hkrati tudi vodilno v segmentu. Ti trgi so Slovenija, Italija, Avstrija, Francija, Nemčija in ZDA. Trenutno se pripravlja za naskok britanskega trga, v bližnji prihodnosti pa ima načrte tudi s Kanado in Avstralijo.

To pa ni edini produkt podjetja, saj med 25 % in 40 % naročil vsebuje tudi tako imenovane upsale produkte, kot so darilne škatle z igrami, prihaja pa tudi merchandise, kar naj bi prineslo resno spremembo v prihodkih podjetja. Glavni poudarek dajejo predvsem komunikaciji s strankami, kjer se z načinom in hitrostjo občutno razlikujejo od ožje in širše konkurence.

Podjetje ima sedež v Ljubljani, kjer vsakodnevno ustvarja več kot 100 posameznikov, z vsemi partnerji globalno pa za zadovoljstvo strank skrbi že več kot 250 posameznikov. Hurra Studios sodeluje z več tujimi in domačimi partnerji.

Nagrado Slovenski start-up leta podeljuje Start:up Slovenija, program Tovarne podjemov, podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru, ki organizira tudi konferenco PODIM. Ekipa Hurra Studios pa je nasledila lanskoletne zmagovalce, ekipo podjetja Next, ki je s svojo platformo Beeping vzpostavila sistem za naročanje preverjenih čistilcev doma.

Search
Generic filters

Bodite pravočasno obveščeni preko e-Novic

Prijavite se na e-Novice ter bodite pravočasno obveščeni o javnih razpisih in pozivih ter ostalih aktualnih vsebinah SPS-a

Prijava na e-Novice