Na 52. Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju je v sklopu samostonega dogodka PODJETNA SLOVENIJA 2019 Slovenski podjetniški sklad skupaj z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Javno agencijo SPIRIT, SID  banko in Digitalnim inovacijskim središčem več kot 150 podjetnikom predstavil ugodne možnosti financiranja, ki so na voljo podjetjem, s poudarkom možnosti finanaciranja za digitalno transformacijo podjetij in za razvojni preboj mladih podjetij. 

V uvodnem nagovoru podjetnikom je državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo g. Franc VESEL poudaril pomembnost digitalne tehnnologije za slovenska podjetja. Poudaril je, da moramo nujno povečati vladanja v razvoj digitalnih tehnologij in s tem povečati tudi njihov delež v slovenskem družbenem proizvodu. Državni sekretar  je še omenil, da mora biti strategija digitalne Slovenije 2020 strategija pametne specializacije, da postane Slovenija napredna digitalna družba in referenčno okolje za uvajanje inovativnih pristopov pri uporabi digitalnih tehnologij. 

Direktorica Slovenskega podjetniškega sklada mag. Maja TOMANIČ VIDOVIČ je v svojem nagovoru poudarila, da je tudi veliko število prisotnih podjetnikov dokaz, da imajo slovenska mala in srednje velika podjetja veliko razvojnih projektov za katere iščejo možnosti za povratna in nepovratna sredstva. Samo v letošnjem letu je Slovenski podjetniški sklad podprl več kot 3.600 projektov, od tega kar 1.800 projektov v okviru enostravnih spdbud za podjetja – t.i.vavčerjev. Slovenski podjetniški sklad je tako letos skupaj odoboril že za 115 milijonov evrov različnih finančnih sppodbud, do konca leta pa bo ta številka še višja. 

PODJETNA SLOVENIJA 2019 je bila hkrati pregled ponudbe za financiranje malih in srednih podjetij, med drugim so strokovnjaki različnih institucij podjetnike seznanili tudi s prihajajočim razpisom za digitalno transformacijo podjetij /Podjetja bodo lahko pridobila nepovratna sredstva v višini 30.000 – 100.000 evrov/. Od trenutno enajstih vavčerjev /podjetja lahko pridobijo s posameznim vavčerjem nepovratna sredstva v višini 500 – 9.999 evrov/ so podrobneje predstavili štiri vavčerje za digitalizacijo in pa razpis za vzpostavitev ali nadgradnjo elektronskega poslovanja/E poslovanja 2019-2022. 
Predstavniki Slovenskega podjetniškega sklada in SID banke pa so ob koncu predstavili še nadgrajeno linijo semenskega kapitala, torej konvertibilnih posojil v višini 75.000 EUR in soinvestiranja s korporacijami in poslovnimi angeli/lastniško financiranje v višini do 600.000 EUR.

Podjetnikom je bilo na voljo tudi pet info točk, na katerih so lahko dobili  konkretne odgovore na zastavljena vprašanja. Vprašanj in nejasnosti je še vedno veliko, zato so podjetniki zelo pozdravili tovrstna srečanja, saj tako enim kot drugim precej olajšajo delo pri pridobivanju sredstev za nadaljni razvoj podjetij in ustvarjanje novih slovenskih zgodb o uspehu. 

Resized 20190911 121218 3925 Resized 20190911 121241 3005
Resized 20190911 121355 3320
Search
Generic filters

Bodite pravočasno obveščeni preko e-Novic

Prijavite se na e-Novice ter bodite pravočasno obveščeni o javnih razpisih in pozivih ter ostalih aktualnih vsebinah SPS-a

Prijava na e-Novice