Slovenski podjetniški sklad (SPS)  v mesecu aprilu organizira serijo 5-ih regijskih delavnic po Sloveniji, natančneje v krajih: Maribor, Ljubljana, Koper, Celje in Nova Gorica z namenom informiranja mikro malih in srednje velikih podjetij (MSP) o ugodnih finančnih spodbudah.

V okviru delavnic bodo predstavljeni ugodni finančni produkti Slovenskega podjetniškega sklada s poudarkom na mikrokreditni liniji, ki jo letos SPS izvaja preko Sklada skladov in je na ta način postal pomemben posrednik finančnih spodbud v obliki mikroposojil za MSP v slovenskem okolju.  Ta oblika financiranja nudi poleg ugodne obrestne mere tudi daljšo ročnost (do 5 let), moratorij na odplačilo glavnice (do 2 1/2 leta) ter nižje pogoje zavarovanja. Vrednost kredita lahko znaša od 5.000 € do 25.000 €, financira pa se lahko 100 odstotkov upravičenih stroškov za naložbe v opredmetena ali neopredmetena osnovna sredstva ter stroške materiala, trgovskega blaga, stroške storitev in dela.

Poleg mikrokreditne linije pa bo SPS predstavil tudi ostale finančne instrumente, ki so v letu 2019 na voljo MSP. Podrobneje bo predstavljena garancijska shema, ki podjetjem omogoči lažje, hitrejše in cenejše pridobivanje bančnih kreditov, predstavljene bodo zagonske spodbude, ki omogočajo podjetjem v zgodnjih fazah lažji zagon podjetja v obliki nepovratnih sredstev. Iz prve roke boste pridobili tudi informacije o spodbudah malih vrednosti preko vavčerjev, preko katerih imajo MSP možnost za različne vsebine enostavno in hitro prejeti sofinanciranje v višini 60 % oz. subvencijo do max. višine 9.999 EUR.

V nadaljevanju bo SID banka kot upraviteljica Sklada skladov predstavila ugodnosti, ki jih ponujajo v okviru omenjenega sklada.

V vsaki regiji bo z vami delilo izkušnje tudi podjetje iz regije, ki je  v preteklosti že bilo podprto s finančno spodbudo Slovenskega podjetniškega sklada.

Vljudno vabljeni!

 
Search
Generic filters

Bodite pravočasno obveščeni preko e-Novic

Prijavite se na e-Novice ter bodite pravočasno obveščeni o javnih razpisih in pozivih ter ostalih aktualnih vsebinah SPS-a

Prijava na e-Novice