Nov humanitarni projekt Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Slovenskega podjetniškega sklada in Zveze prijateljev Mladine Ljubljana Moste – Polje, namenjen mladim, vključenim v projekt Botrstvo v Sloveniji

Obrtno – podjetniška zbornica Slovenije (OZS) in Slovenski podjetniški sklad v sodelovanju z ZPM Ljubljana Moste – Polje predstavljata nov projekt z družbenim učinkom. Ideja projekta je omogočiti mladostnikom v starosti od 15 do 20 let, ki so vključeni v program Botrstvo v Sloveniji in se srečujejo s težko finančno situacijo, opravljanje počitniškega dela pri članih OZS in jim pomagati na poti do lažje finančne situacije, hkrati pa do samostojnega dela, ki bo mladim povečalo zaupanje vase.


Cilj projekta je omogočiti zainteresiranim dijakom in študentom, vključenim v projekt Botrstvo v Sloveniji, da se srečajo z novimi delovnimi izkušnjami, dobijo občutek lastne koristnosti in zaslužek za opravljeno delo. Menimo, da je za razvoj in uspešno pripravo na samostojno življenje mladostnikov zelo pomembno, da dobijo občutek lastne koristnosti in občutek, da lahko z lastnim delom pridobijo sredstva.


Kako sodelovati

 


Vabimo vse zainteresirane člane OZS, ki potrebujete pomoč v svojem podjetju v poletnih mesecih in želite hkrati pomagati mladim s težko finančno situacijo, da s preprosto prijavo pristopite k projektu  »NA POTI DO DELA«  in omogočite dijakom in študentom opravljati počitniško prakso prav v vašem podjetju.

Vaše sodelovanje bo potekalo izključno prostovoljno – z njim bi mladim zagotovili  normalne delovne pogoje ter primeren zaslužek za opravljeno delo. Delo bo potekalo na podlagi študentske napotnice (v urno postavko za delo se vključijo stroški prevoza na delo in malice).

V kolikor ste pri projektu pripravljeni sodelovati, se prijavite tako, da izpolnite priložen prijavni obrazec, kamor vpišete podatke o vašem podjetju, kontaktno osebo in čas, v katerem bi bili pripravljeni mlado osebo sprejeti na počitniško delo.

*Izpolnjen obrazec pošljite po e – pošti na naslov: maja.ploj@podjetniskisklad.si ali po pošti na naslov:

SLOVENSKI PODJETNIŠKI SKLAD

ULICA KNEZA KOCLJA 22

2000  MARIBOR

Prijava je mogoča do petka, 10.7.2015.

Prijavni obrazec najdete tukaj.

Po prijavi vas bomo kontaktirali in vas povezali z mladostniki s programa Botrstvo ter spremljali nemoten potek projekta.

O projektu Botrstvo v Sloveniji

Projekt Botrstvo v Sloveniji deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste – Polje in je namenjen izboljšanju kakovosti življenja otrok in mladostnikov, ki živijo v materialni stiski in potrebujejo finančno pomoč in spodbudo. Botri svojim varovancem omogočajo udeležbo na letovanjih, zimovanjih, taborih, šoli v naravi, inštrukcijah za izboljšanje učnega uspeha oz. razvoj talentov in ostalih dejavnostih, ki otrokom izboljšujejo kvaliteto življenja.

Namen botrstva je zmanjšanje socialne izključenosti zaradi revščine in omogočanje boljših pogojev za otrokov zdrav razvoj, izobraževanje, odkrivanje in razvoj talentov ter s tem spodbudno preživljanje otroštva. Otrokom želimo omogočiti občutek enakovrednosti v družbi vrstnikov. Preko botrstva jim je vse pogostejše omogočeno osnovno preživetje, poleg tega pa tudi vključevanje v vse plačljive šolske dejavnosti, šolska prehrana, izven šolske dejavnosti, organiziran prosti čas in drugo.

Več o projektu na: http://www.boter.si/Search
Generic filters

Bodite pravočasno obveščeni preko e-Novic

Prijavite se na e-Novice ter bodite pravočasno obveščeni o javnih razpisih in pozivih ter ostalih aktualnih vsebinah SPS-a

Prijava na e-Novice