Svetovna turistična organizacija (UNWTO) v sodelovanju s podjetjem Globalia objavlja 1. UNWTO turistično Startup tekomovanje (1st UNWTO Tourism Startup Competition), ki je največja pobuda na svetu, namenjena prepoznavanju zagonov, ki bodo vodili do preoblikovanja turističnega sektorja.
Smo sredi četrte industrijske revolucije, kjer mora turizem izkoristiti najsodobnejšo tehnologijo, ki se razvija z eksponentno hitrostjo, da ustvarja nove poslovne priložnosti ter zagotovi konkurenčnost, rast in trajnostni razvoj sektorja. V tem kontekstu je 1. mednarodno tekmovanja za zagon turizma UNWTO namenjeno projektom, ki spreminjajo način potovanja ljudi in doživljanja turizma.

V okviru tega razpisa bo 20 najuspešnejših tekmovalcev prejelo sponzorstvo, da bodo na letošnjem uradnem praznovanju svetovnega dneva turizma 27. septembra v Budimpešti na Madžarskem predstavili svojo zamisel žiriji vodilnih turističnih strokovnjakov, vključno z vrhunskimi svetovnimi vlagatelji. Žirija bo nato izbrala 10 finalistov, ki bodo povabljeni k tekmovanju v okviru FITUR 2019 (španski mednarodni sejem turizma, ki bo 23. – 29. januarja 2019 v Madridu), za končno nagrado, ki bo oblikovanje pilotnega projekta s podjetjem Globalia.

Startupi so vabljeni k prijavi na spletu do 3. septembra 2018. Prijave, prejete po roku, ne bodo upoštevane. Za oddajo prijave in za več informacij o natečaju obiščite uradno spletno stran:http://www.tourismstartups.org/.

Search
Generic filters

Bodite pravočasno obveščeni preko e-Novic

Prijavite se na e-Novice ter bodite pravočasno obveščeni o javnih razpisih in pozivih ter ostalih aktualnih vsebinah SPS-a

Prijava na e-Novice