Ecofunding združuje evropske strokovnjake na področju energetike in zelenega poslovanja, tudi preko intergirane spletne platforme. Projekt je financiran s strani programa MED, ki je nadnacionalni program evropskega teritorialnega sodelovanja in je doslej 144 projektov iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR) sofinanciral do 85-odstotne stopnje.

Partnerji na projektu nudijo podporo podjetjem, da razvijejo svoje poslovne in naložbene načrte. Načrtovano je, da se v okviru projekta skupno pregleda in diagnosticira 360 malih in srednjih podjetij (MSP), pripravi 45 naložbenih načrtov ter 20 podjetijem omogoči dostop do finančnih sredstev za razvoj projektov.

26. avgusta je, Center za energetsko učinkovitost (CEU) na Inštitutu Jožef Stefan, objavil razpis za mala in srednje velika podjetja, s katerim bo pomagal pri pripravi projektnih načrtov na področju učinkovite rabe energije (URE) in obnovljivih virov energije (OVE).

Izmed vseh prijavljenih projektnih idej, ki jih bodo podjetja oddala do 22. septembra, bo strokovna komisija izbrala 10 najboljših, ki bodisi ponujajo izboljšave na omenjenih dveh področjih, bodisi inovativne tehnologije ali rešitve. Preko tehnične podpore inštituta bo 10 izbrancev pripravilo poslovni načrt in ga v prvi polovici decembra predstavilo potencialnim investitorjem na posebnem B2B dogodku, v Ljubljani.
Več o razpisu najdete tukaj.

Search
Generic filters

Bodite pravočasno obveščeni preko e-Novic

Prijavite se na e-Novice ter bodite pravočasno obveščeni o javnih razpisih in pozivih ter ostalih aktualnih vsebinah SPS-a

Prijava na e-Novice