Smo partner tekmovanja v podjetniških idejah mladih

Slovenski podjetniški sklad (SPS) skupaj z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter agencijo SPIRIT Slovenija sodeluje v okviru projekta POPRI, ki je namenjen spodbujanju osnovnošolskih, dijaških in študentskih podjetniških idej.

V okviru projekta se spodbuja razvoj kompetenc mladih (osnovnošolskih, dijaških ali študentskih) ekip, spodbuja izvajanje različnih aktivnosti na področju ustvarjalnosti, podjetnosti in inovativnosti med mladimi.

V okviru projekta se izvede regijski in nacionalni izbor najbolj perspektivnih idej, SPS pa najboljšim ekipam z najbolj perspektivno podjetniško idejo izplača denarno nagrado.

Glavni organizator tekmovanja POPRI je Primorski tehnološki park, regijski partnerji pa so še:

Pri organizaciji in izvedbi tekmovanja sodelujejo tudi strokovnjaki s področja start up podjetništva in drugi ustrezni strokovnjaki, učitelji na osnovnih šolah, profesorji na srednjih šolah ter profesorji in predstavniki visokih šol in fakultet ter drugih ustanov oziroma organizacij, ki delujejo na področju podjetništva, ter ostali mentorji.

POPRI tekmovanje

POPRI je tekmovanje za najboljšo podjetniško idejo med mladimi. Že več kot 10 let je POPRI tisti, ki mladim omogoča razvoj inovativnosti, ustvarjalnosti in podjetnosti.

Kdo tekmuje?

  • MLADI do 29. leta starosti
  • DIJAKI
  • OSNOVNOŠOLCI (7.-9 razred)

VEČ O PROJEKTU