Letošnja pomlad prinaša nov krog financiranja P2, SK75 in SI-SK Slovenskega podjetniškega sklada, ki je namenjen financiranju inovativnih startupov s potencialom globalne rasti. Odpiranje razpisov bomo tudi letos otvorili že s tradicionalnim dogodkom Forum 100% Start:up, ki bo potekal 5. aprila, ob 13. uri v Tehnološkem parku Ljubljana in na katerem se bodo pridružili najboljši tehnološki slovenski podjetniki ter podjetnice. Roki za prijave v preselekcijske postopke so že 13. aprila do 14. ure, zato je pravočasno informiranje še toliko pomembnejše!

Od študentskega projekta do več milijonske prodaje podjetja

Osrednja tema dogodka bodo podjetniške zgodbe podjetnikov, ki so bili v preteklosti prejemniki financiranj P2, SK75 ali SI-SK in bodo z udeleženci delili svoje izkušnje ter zgodbe o uspehu. Podjetniška predavanja bosta otvorila soustanovitelj podjetja GoGiro Klemen Furlan in soustanoviteljica podjetja Arvio Ajda Kaluža, ki sta na svoji podjetniški poti svojo prvotno idejo morala spremeniti in na tak način tudi našla svoje mesto na trgu.

Matej Guid iz Instatext, ki je leta 2020 osvojil naziv Slovenski start:up leta in Manca Polovšak iz Alpine Princess bosta delila svojo izkušnjo o tem, kako sta v samo nekaj letih od začetka preskočila v fazo hitre mednarodne rast. Pogovoru se bosta pridružila Grega Potokar iz ABC pospeševalnika, ki se ukvarja s pospeševanjem startupov in Luka Renko, ki je pomagal pri gradnji prvega slovenskega samoroga Outfit7, bil pobudnik Sledilnika Covid-19 ter je danes ponosen član ekipe Silicon Gardens.

Cilj skoraj vsakega startupa je prodaja podjetja, zato bomo na koncu prisluhnili soustanovitelju eHrane Borutu Marklju, pod okriljem katerega je postala eHrana del španskega samoroga Glovo in ustanovitelju Cleanshelfa Dušanu Omerčeviću, ki mu je podjetje uspelo prodati nemškemu tehnološkemu velikanju LeanIX za več milijonov evrov. Njun pogovor z investicijskega vidika bo začinila partnerka South Cental Ventures Tatjana Zabasu Mikuž, ki je pred kratkim štartala z novim 70 milijonom vrednim skladom.

Vse o razpisih P2, SK75 in SI-SK in takojšen “feedback” vrhunskih strokovnjakov

Poleg zgodbam zanimivih gostov bodo udeleženci na Forumu 100% start:up pridobili vse ključne informacije o razpisih P2, SK75 in SI-SK, ki jih razpisuje Slovenski podjetniški sklad.

Udeleženci dogodka bodo lahko na 10-minutnih osebnih svetovanjih dobili tudi takojšen »feedback« od več kot 10 najbolj izkušenih startup strokovnjakov, ki prihajajo iz mednarodne pravne pisarne CMS, sklada Silicijevi vrtičkiTovarne podjemovABC pospeševalnika, sklada Suricate Ventures, startup pravne pisarne Nlaw in mnogih drugih.

Potovanje po Sloveniji se nadaljuje z Roadshowi

Predstavitvene dogodke bomo nadaljevali z “Roadshowi”, na katerih bodo udeleženci prisluhnili podjetnikom, ki so v preteklosti že pridobili investicije P2, SK75 ali SI-SK in spoznali vse novosti in ključne informacije o letošnjih razpisih.

Letošnji termini “roadshow” dogodkov so:

  • Novo mesto6. april, ob 9.00 uri na Razvojnem centru Novo mesto.
  • Nova Gorica, 6. april, ob 14.00 uri na Primorskem tehnološkem parku.
  • Velenje, 7. april, ob 12.00 uri na Saša inkubatorju.
  • Maribor, 7. april, ob 16.00 uri na Tovarni podjemov.

Več informacij o “Roadshowih” najdete na www.startup.si/dogodki.

Rok za prijavi v pred-selekcijo je 13.4.2022

Startupi, ki se bodo v letošnjem pomladnem krogu potegovali za financiranje P2 in SK75 morajo prijavo v pred-selekcijski postopek oddati najpozneje do 13. aprila 2022, do 14.00 ure.

Več informacij najdete tukaj: www.startup.si

Več informacij:

Urban Lapajneinfo@startup.si, 041 372 418

# # #

Vsebinsko podporo za prejemnike finančnih produktov P2, SK75 ali SI-SK po shemi “de minimis” sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

Search
Generic filters

Bodite pravočasno obveščeni preko e-Novic

Prijavite se na e-Novice ter bodite pravočasno obveščeni o javnih razpisih in pozivih ter ostalih aktualnih vsebinah SPS-a

Prijava na e-Novice