[Maribor, 22.01.2019] Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju Sklad) je dne 28.12.2018 objavil javni razpis v višini 12 mio EUR, s katerim je mikro in malim podjetjem ponudil pridobitev mikrokredita do višine 25.000 EUR (razpis P7 – Mikrokrediti 2019). Rok za prvo oddajo vlog je bil 17.1.2019, sicer pa je javni razpis predvideval tedensko oddajo vlog čez celo leto, kar bi tudi podjetjem omogočilo prijavljanje oz. pridobivanje sredstev čez vse leto 2019.

V okviru prvega roka omenjenega javnega razpisa (t.j. 17.1.2019) je Sklad prejel 867 vlog, kar pomeni več kot 21 mio EUR povpraševanja po mikrokreditih. Zato Sklad omenjen javni razpis zapira.

OBJAVA NOVE KVOTE ZA MIKROKREDITE – PREDVIDOMA ŽE KONEC MARCA 2019
Vse podjetnike, ki so za linijo mikrokreditov zainteresirani in so predvidevali prijavo na ta razpis v letu 2019 obveščamo, da bo Sklad novo kvoto sredstev za mikrokredite objavil predvidoma konec marca 2019. Skupaj s SID banko d.d., ki preko Sklada skladov linijo sofinancira s prispevkom sredstev Evropske kohezijske politike, bo namreč Sklad že pričel iskati rešitve za objavo nove kvote, ki bo mikro in malim podjetjem še naprej omogočala pridobivanje ugodnih finančnih sredstev v obliki mikrokreditov.

KDAJ PRIČAKOVATI ODGOVORE GLEDE ODDANIH VLOG
Skladno s postopki izvajanja javnega razpisa, bo Sklad v naslednjih tednih vse prejete vloge pregledal in v čim krajšem možnem času tudi ocenil – podjetniki, ki so vlogo oddali na 1. rok odpiranja, lahko dokončno odločitev glede odobritve mikrokredita pričakujejo nekje do konca februarja 2019.

 

Sofinanciranje Republike Slovenije in EU iz Evropskih strukturnih in investicijskih skladov.

Search
Generic filters

Bodite pravočasno obveščeni preko e-Novic

Prijavite se na e-Novice ter bodite pravočasno obveščeni o javnih razpisih in pozivih ter ostalih aktualnih vsebinah SPS-a

Prijava na e-Novice