Jesen znova prinaša priložnost za pridobitev 75.000 EUR konvertibilnega posojila SK75 Slovenskega podjetniškega sklada, ki lahko tvojemu podjetju pomaga rasti. SK75 je odlična priložnost za tiste, ki imate svoj produkt že razvit in z njim ustvarjate prve prihodke na trgu, saj vam omogoča v kratkem času pospešiti rast prodaje in širitev na trgu.

SK75 je konvertibilno posojilo v višini 75.000 evrov s 3-letnim moratorijem odplačevanja glavnice in s fiksno 4% obrestno mero na letni ravni. Črpanje posojila poteka v treh tranšah po 25.000 evrov. Pomembna novost letošnjega jesenskega razpisa je znižanje minimalne starosti podjetij, ki se lahko potegujejo za posojilo, saj je spodnja meja znižana z enega leta na 6 mesecev, največja dovoljena starost podjetij ob prijavi ostaja 5 let.

 

Čaka te tudi bogata vsebinska podpora

Ne zgolj denar, prejemnike posojil čaka tudi izjemno bogat program vsebinske podpore Startup Plus Program v obliki mentorskega programa ter drugih specializiranih, intenzivnih in zaključenih podpornih programov. Predvsem mentorska podpora z izkušenimi mentorji je zelo dragocena, ob njej pa tudi pospeševalniški programi, kot je SK Growth Camp, povezovanje startupov z investitorji na dogodku NextRound, povezovanje startupov s korporacijami v okviru programa KorpoStart, program za internacionalizacijo INTL, vertikalni pospeševalnik za industrijo strojne opreme INTL, možnost udeležbe na konferenci Podim, …

S predselekcijo do več možnosti za uspeh na razpisu

Do 2. oktobra 2020 so odprte prijave na razpis za SK75, 9. septembra je rok za prijavo v predselekcijski postopek, ki ti lahko prinese do ključnih 40 od skupaj 100 možnih točk na razpisu. Med danes uspešnimi podjetji, ki so v preteklosti uspešna na razpisu SK75 v preteklih letih, so Ollo Audio, Malinca, Beeping, VIAR, Fortronik, …

Pomena finančne in mentorske podpore se zaveda tudi Jan Dobrilovič, soustanovitelj podjetja Next, ki upravlja s spletno platformo za profesionalne čistilce Beeping, ki je postal tudi Slovenski start:up leta 2018: “Tako v biznisu kot širše v življenju je vse lažje, če imaš pravo podporo. Instrument SK75, skupaj s celotnim ekosistemom, je nedvomno prava stvar. Na ta način se lahko ekipe fokusirajo na tisto, kar je zares pomembno – gradnjo produkta, ekipe, razvoj ter rast.”

“SK75 je za naš startup predstavljal kritični mejnik, saj smo bili sredi ‘fundraising’ procesa. Ob finančni podpori je SK75 s seboj prinesel še močan mentorski ekosistem, ki nam je pomagal pri manevriranju in rasti podjetja,” pa pravi David Halb, ustanovitelj in direktor Fastcasta, spletne platforme za komercialno filmsko produkcijo.

Pridi na roadshow dogodka po več informacij

Že v začetku septembra ti predstavimo vse podrobnosti razpisa, postopka predselekcije in druge koristne informacije na dveh roadshow dogodkih v Mariboru in v Ljubljani, in sicer:

  • 2. septembra ob 16. uri na Tovarni podjemov v Mariboru
  • 3. septembra ob 16. uri v Tehnološkem parku Ljubljana v Ljubljani
 

###

Vsebinsko podporo za prejemnike finančnih produktov P2, SK75 ali SI-SK po shemi “de minimis” sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

LOGO SK  

Search
Generic filters

Bodite pravočasno obveščeni preko e-Novic

Prijavite se na e-Novice ter bodite pravočasno obveščeni o javnih razpisih in pozivih ter ostalih aktualnih vsebinah SPS-a

Prijava na e-Novice