Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je po izvedenem drugem pozivu za oddajo vlog za predplačila in oceno škode v gospodarstvu oškodovancem v avgustovskih poplavah včeraj izplačalo predplačila v vrednosti dobrih 3,57 milijona evrov.

Dodatno izplačanih še 3,57 milijona evrov predplačil oškodovancem avgustovskih naravnih nesreč
Oškodovanci, ki so v drugem pozivu do 1. decembra 2023 oddali vlogo za predplačila zaradi letošnjih avgustovskih naravnih nesreč, so danes prejeli izplačana predplačila v vrednosti 10 odstotkov ocenjene škode. Predplačila so bila večini prejemnikom izplačana preko Slovenskega podjetniškega sklada.

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je do drugega roka tako prejelo 249 dodatnih vlog za predplačila v skupni vrednosti nekaj več kot 3,57 milijona evrov. Vsi prejemniki, ki so prejeli predplačila tako na podlagi prvega kot drugega poziva, so objavljeni na seznamu prejemnikov predplačil na spletni strani Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport.

Nadaljnji koraki
Oškodovancem ni potrebno skrbeti o nadaljnjih korakih, saj bodo o njih pisno obveščeni. Ministrstvo bo namreč predvidoma februarja poslalo vsem oškodovancem pisni poziv za predložitev dokazil o dejanski škodi.

Za škodo na strojih, opremi in zalogah bo potrebno predložiti cenilna poročila. Kot ustrezna veljajo cenilna poročila treh vrst cenilcev:

Ministrstvo glede na številčnost oškodovancev predlaga, da si oškodovana podjetja po praznikih izberejo cenilca, ga kontaktirajo in se dogovorijo za pripravo cenilnega poročila za nastalo dejansko škodo.

Aktualne informacije o ukrepih lahko podjetja najdejo na: Ukrepi za pomoč gospodarstvu za odpravo posledic škode v poplavah | GOV.SI

Search
Generic filters

Bodite pravočasno obveščeni preko e-Novic

Prijavite se na e-Novice ter bodite pravočasno obveščeni o javnih razpisih in pozivih ter ostalih aktualnih vsebinah SPS-a

Prijava na e-Novice