Slovenski podjetniški sklad je 19. 6. 2024 v UKC Maribor izvedel predstavitev ukrepov, povezanih z zdravjem, z namenom interakcije med zdravstvenim sektorjem in podjetniškim ekosistemom za izboljšanje zdravstvene oskrbe z vključevanjem inovacij, ki prihajajo iz podjetniškega okolja.

Zdravstvene inovacije, ki izhajajo iz podjetniškega sektorja, prispevajo k razvoju novih terapij, medicinskih pripomočkov, zdravil in digitalnih zdravstvenih rešitev, kar neposredno vpliva na izboljšanje izvajanja zdravstvenih storitev ter izboljšanje produktivnosti. Poleg tega se z razvojem zdravstvenih tehnologij spodbuja podjetniška dejavnost, saj se odpirajo nove tržne priložnosti in delovna mesta.

Slovenski podjetniški sklad bo v drugi polovici leta začel izvajati celostni program spodbujanja aktivnosti inovativnih start-upov, scale-upov in drugih inovativnih malih in srednje velikih podjetij na področju zdravja ter pospeševanja komercializacije rešitev v zdravstvenem sektorju.

Vse navedene aktivnosti na področju zdravja temeljijo na spodbujanju podjetniškega povezovanja med različnimi deležniki v zdravstvu, čezmejnem sodelovanju in dopolnjevanju obstoječe podjetniške podpore.

Prebojne inovacije v zdravstvu zahtevajo predvsem specializirano podporo in aktivno sodelovanje vseh ključnih deležnikov v zdravstvenem sektorju v tako imenovanih partnerstvih za trajnostni razvoj – inovacijskih omrežjih, partnerstvih in sodelovanjih. V okviru navedenega bodo vzpostavljene različne ekspertne skupine.

Dostopno, učinkovito in varno zdravstvo je ključ do naše prihodnosti.

Search
Generic filters

Bodite pravočasno obveščeni preko e-Novic

Prijavite se na e-Novice ter bodite pravočasno obveščeni o javnih razpisih in pozivih ter ostalih aktualnih vsebinah SPS-a

Prijava na e-Novice