Sklad je porabil celotno kvoto razpisanih sredstev v višini 10 mio EUR po razpisu P7E, ki ga je objavil 7.7.2023. 190 podprtih podjetij bo s prejetim ugodnim kreditom preko Sklada lažje premoščalo krizne razmere na področju oskrbe z energijo.

Že na prvi razpisani rok je v obravnavo prejel kar 782 vlog, zato je zaprl razpis že po prvem roku. 190 podjetij je prejelo pozitiven sklep, ostala pa negativnega.

V vmesnem času (13. 10. 2023) je Sklad objavil tudi razpis P7P 2023 Kredit za odpravo škode v poplavah avgusta 2023 v višini 30 mio EUR, ki je v prvi vrsti namenjen podjetjem, ki so utrpela neposredno škodo zaradi poplav. Na prvo odpiranje je prispelo 128 vlog, kar pomeni, da vsa razpisana sredstva po prvem roku ne bodo porabljena. Zato bomo za drugi prijavni rok, ki je 20.12.2023, najverjetneje lahko širili ciljne skupine in upravičene stroške podjetij tudi na področje oskrbe z energijo zaradi energetske krize.

Vsa podjetja, še posebej tista, ki so prejela negativen sklep preko Sklada v okviru razpisa P7E 2023, zato pozivamo, da spremljajo objave na spletni strani in objave vezane na razpise Sklada, saj bo Sklad vse relevantne informacije tekoče objavljal.

Search
Generic filters

Bodite pravočasno obveščeni preko e-Novic

Prijavite se na e-Novice ter bodite pravočasno obveščeni o javnih razpisih in pozivih ter ostalih aktualnih vsebinah SPS-a

Prijava na e-Novice