Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju SPS) je dne 18.8.2023 v Uradnem listu in na spletni strani zaprl še zadnja dva vavčerska poziva, ki sta bila mikro, malim in srednje velikim podjetjem na voljo iz sredstev ReactEU.

Z zaprtjem še zadnjih dveh vavčerskih pozivov REVAV-5 – Vavčer za udeležbo v gospodarskih delegacijah in REVAV-13 – Vavčer za prenos lastništva pa se hkrati zaključuje tudi projekt vavčerskih spodbud, ki se je preko SPS-a izvajal v obdobju 2019-2023.

Podjetja so imela v tem obdobju možnost najemati spodbude malih vrednosti za sofinanciranje različnih poslovnih storitev. V obdobju trajanja projekta je SPS skupno objavil 15 različnih oblik oz. vsebin vavčerskih pozivov, ki so MSP-jem omogočale izboljšati konkurenčni položaj in kakovost poslovanja.

Ker se je izkazal velik interes podjetij po najemanju tovrstnih spodbud, SPS skupaj z Ministrstvom za gospodarstvo, šport in turizem že pripravlja nov predlog vavčerskega financiranja za novo finančno perspektivo s potencialnim pričetkom izvajanja v prihodnjem letu.

Search
Generic filters

Bodite pravočasno obveščeni preko e-Novic

Prijavite se na e-Novice ter bodite pravočasno obveščeni o javnih razpisih in pozivih ter ostalih aktualnih vsebinah SPS-a

Prijava na e-Novice