Uresničite vaše mednarodne podjetniške ambicije s pomočjo mentorjev ter potencialnih partnerjev in investitorjev iz Izraela

Slovenski podjetniški sklad in SPIRIT Slovenija, javna agencija, v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Tel Avivu, že drugo leto zapored organizirajo čezmejni pospeševalniški program v Izraelu, namenjen slovenskim start-up in scale-up podjetjem.

Izrael je v zadnjem desetletju postal ena vodilnih držav v svetovnem merilu na področju start-upov. Zaradi svojega naprednega inovacijskega ekosistema se je drži vzdevek »Start-up Nation«. Izrael kot pomembno globalno podjetniško vozlišče združuje ugledne svetovne mentorje, investitorje, potencialne partnerje (dobavitelje, kupce, tehnološke in razvojne partnerje…), prav tako je država odlična odskočna deska za vstop na globalne trge.

Z udeležbo v Slovensko-izraelskem start-up pospeševalniku, lahko vaše mednarodne podjetniške ambicije dobijo pravi pospešek. Namen programa je povezati izbrana slovenska start-up podjetja z deležniki izraelskega poslovnega okolja – z visokotehnološkimi podjetji, vodilnimi industrijskimi organizacijami, mednarodnimi korporacijami, investitorji in akademskimi institucijami.

Program bo vodil Arieli Capital Group, ki upravlja inovacijske centre in programe za vodilne akademske/raziskovalne ustanove, vlade, občine, industrijske blagovne znamke ter investicijske  sklade vključno z EIT, Arieli Capital, City Zone, Amadeus, Frontier Innovation Center, Microsoft for Startups in še mnoge druge.

Na hitro o programu

 • Potencialni udeleženci: Inovativni slovenski start-upi in scale-upi
 • Število izbranih podjetij: 8, 1 oseba na podjetje
 • Sofinanciranje: Udeleženci si sami krijejo samo stroške leta in nastanitve
 • Predstavitveni webinar: 18. maj ob 10h
 • Trajanje programa: 12. do 15. junij 2023 v Tel Avivu
 • Rok za prijavo v program: 25. maj
 • Dodatno individualno svetovanje s strani mentorjev iz Izraela

Podroben opis programa

Z udeležbo v programu boste imeli priložnost pospešiti mednarodni razvoj vašega podjetja in dostop do najboljših podjetij, mentorjev in drugih deležnikov ekosistema v Izraelu za validacijo in razvoj produkta, povezovanja s potencialnimi strankami, odpiranja novih tržnih priložnosti in globalno rast.

Udeležba v programu vam bo omogočala:

 • Mreženje in aktivni stik z izraelskim tehnološkim ekosistemom – enim od vodilnih svetovnih trgov inovacij, pa tudi med osmimi podjetji, ki se bodo udeležili programa.
 • Povratno informacijo na poslovno idejo, strategijo rasti podjetja, »pitch« ter pomoč pri oblikovanju strategije mreženja in poslovnega sodelovanja v Izraelu.
 • Dostop do najboljših mentorjev, potencialnih partnerjev, pa tudi investitorjev.
 • Dodatno izpostavljenost na mednarodnih trgih, možnost pridobitve novih dobaviteljev, kupcev, razvojnih in drugih strateških partnerjev.
 • Predstavitev v izraelskem finančno-poslovnem središču na zaključnem dogodku.

Brezplačni webinar: Kako uspešno vstopiti na izraelski trg

Če vas zanima več informacij o Izraelu, njihovem ekosistemu ter o tem kako uspešno vstopiti na Izraelski trg, se nam pridružite na brezplačnem webinarju, ki bo potekal v četrtek, 18. maja od 10:00 do 14:00 ure.

Program webinarja:

 • Predstavitev Izraela in podjetniškega ekosistema, Matan Boni, EIT Hub Israel
 • Uspešen vstop na izraelski trg, Michal Seror, Sr. Director from Start-Up Nation Central
 • Predstavitev programa

PRIJAVNICA ZA WEBINAR >>>

Časovni roki in prijave v pospeševalniški program

Program je namenjen inovativnim malim in srednje velikim podjetjem. Izbranih osem start-up in scale-up podjetij (od tega polovica iz portfelja Slovenskega podjetniškega sklada) se bodo osebno udeležili programa v Tel Avivu od 12. do 15. junija 2023.

Komu je program namenjen?

 • Inovativnim MSP podjetjem, primarno start-up in scale-up podjetjem
 • Podjetje mora biti registrirano v Sloveniji
 • Razvit izdelek, lahko tudi prototip ter potrjena tehnologija
 • Vzpostavljena ekipa v podjetju
 • Pozitivne povratne informacije prvih uporabnikov in strank
 • Izpeljana prva investicijska runda (zaželeno)
 • Podjetje ima potencial mednarodne širitve na trgu in je primerno za vstop na izraelski trg

Podrobna metodologija izbora podjetij je objavljena na prijavnem obrazcu.

Rok za prijavo: 25. maj 2023

PRIJAVNICA ZA POSPEŠEVALNIŠKI PROGRAM >>>

Sofinanciranje udeležbe v programu

Slovenski podjetniški sklad in SPIRIT Slovenija, javna agencija, kot izvajali instituciji Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport izbranim udeleženim podjetjem financirata celotno izvedbo programa usposabljanja vključno z zagotovitvijo prisotnosti strokovnih mentorjev, predavateljev, potencialnih investitorjev in tujih podjetij, prostor in opremo za izvedbo vseh delavnic in dogodkov.

Podjetje samo financira zgolj stroške leta in nastanitve. Pri tem je sofinanciranje predmet De Minimis državne pomoči (več spodaj).

Izvedbo sofinancirata SPIRIT Slovenija ter Slovenski podjetniki sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike od 2014 do 2020. 

Udeležba na delavnici se vodi kot nepovratna “državna” pomoč. Znesek De Minimis pomoči za udeležbo v programu je 3.822,41 EUR na podjetje ter dodatno 243,76 EUR na individualno svetovalno uro, pri čemer je maksimalno število svetovalnih ur na podjetje 15.

Več informacij

Search
Generic filters

Bodite pravočasno obveščeni preko e-Novic

Prijavite se na e-Novice ter bodite pravočasno obveščeni o javnih razpisih in pozivih ter ostalih aktualnih vsebinah SPS-a

Prijava na e-Novice