Želite razumeti, izmeriti in napovedati, kako vaš proizvod ali storitev prispeva k blaženju podnebnih sprememb?

Slovenska vlada si v okviru programa ‘Deep Demonstration of a Circular, Regenerative and Low-Carbon Economy in Slovenia‘ v sodelovanju z EIT Climate-KIC prizadeva, da bi v start-up in podjetniškem podpornem okolju preko izgradnje močne mreže partnerjev in krepitve podnebno odgovornih podjetnikov spodbudila razvoj krožnega podjetništva in inovacije poslovnih modelov.

S tem namenom vas EIT Climate-KIC in Slovenski podjetniški sklad (SPS) ponovno vabita, da se udeležite novega programa, v katerem se boste naučili razumeti, izmeriti in napovedati, kako vaš proizvod ali storitev prispeva k blaženju podnebnih sprememb.

V programu bo v obdobju od septembra do decembra 2023 imelo priložnost sodelovati 5 start-upov, scale-upov ali inovativnih MSP iz sektorja kmetijstva in hrane.

Sektor ‘hrana in kmetijstvo’ vključuje proizvodnjo hrane in dejavnosti rabe zemljišč v kmetijstvu. Prednostna področja: proizvodnja hrane, ekološko kmetijstvo (živinoreja, poljedelstvo, sadjarstvo), trajnostna raba zemljišč, trajnostna in lokalne predelava hrane, odpadna hrana.

Program bo v celoti potekal v angleščini in vključeval eno (1) delavnico v živo v Ljubljani septembra 2023 kot tudi on-line coaching srečanja po delavnici s priznanimi strokovnjaki ter zunanjo validacijo izračuna ogljičnega (CO2) odtisa.

Ste zainteresirani? Prijavite se tukaj do 30. junija 2023!

Zakaj sodelovati?

V okviru programa boste neposredno sodelovali s strokovnjaki s področja vplivov na podnebje in analize življenjskega cikla (LCA – Life Cycle Assesment) ter s pomočjo različnih orodij in metodologij kot tudi coaching-a pridobili nova znanja, ki vam bodo pomagala razumeti, izmeriti in napovedati ogljični (CO2) odtis vašega inovativnega proizvoda ali storitve in ga primerjati z business-as-usual situacijo.

  • 1. korak: Najprej boste spoznali osnovne koncepte presoje vplivov na blaženje podnebnih sprememb. S sodelovanjem na 7-uri delavnici (v živo) boste razvili hipotezo o podnebnem vplivu vašega proizvoda ali storitve. Na delavnici boste lahko svojo hipotezo o podnebnem vplivu razvili v bolj podrobno napoved.
  • 2. korak: V naslednjem koraku boste prejeli eno (1) uro individualnega online coaching-a s strani svetovalca za oceno vplivov na podnebje, ki vam bo pomagal izboljšati izračune in svetoval, kako z uporabo Climate Impact Framework orodja najbolje komunicirati o svojem vplivu na podnebje.
  • 3. korak: Ob koncu programa boste pridobili digitalno potrdilo o vplivu vašega inovativnega proizvoda ali storitve na blaženje podnebnih sprememb v CO2 ekvivalentu.
  • 4. korak: Z digitalnim potrdilom lahko vašim investitorjem, strankam, dobaviteljem ali širši skupnosti predstavili, kako vaš inovativni proizvod ali storitev prispeva k blaženju podnebnih sprememb.

Udeležba v programu je brezplačna!

Kdo se lahko prijavi? Pogoji za sodelovanje:

Start-upi, scale-upi in MSP:

  1. s sedežem v Sloveniji
  2. s stopnjo zrelosti uradno registriranega podjetja
  3. iz sektorja hrane in kmetijstva
  4. s prebojnim proizvodom, storitvijo in/ali poslovnim modelom, eksponentno tehnologijo ali rešitvijo z znatnim vplivom na podnebje (omogočanje, blažitev ali prilagajanje)
  5. z razpoložljivim časom za sodelovanje na 7-urni delavnici v živo, v Ljubljani in na online coaching-u

Kako in do kdaj se lahko prijavite?

Za prijavo v program izpolnite prijavnico, ki jo najdete tukaj.

Prijave so odprte do 30. junija 2023 do polnoči po srednjeevropskem času (CET).

Imate vprašanje?

Oglejte si videoposnetke teh start-upov, ki v sodelovanju z EIT Climate KIC že pridobila napoved svojega podnebnega vpliva:

• BRILL POWER: https://lnkd.in/ezh_XakQ

• SOILSTEAM: https://lnkd.in/eDANMCEs

• REBEL MEAT: https://lnkd.in/e–u2ftg

Če imate kakršnokoli vprašanje, nam ga pošljite na e-mail: deepdemonstrationslovenia@climate-kic.org.

O Climate-KIC

EIT Climate-KIC je podnebna inovacijska iniciativa EU, usmerjena v pospeševanje prehoda v brezogljično in odporno družbo preko sistemske preobrazbe. Sedež ima v Amsterdamu, deluje v 13 vozliščih po Evropi in je dejaven v 39 državah. EIT Climate-KIC bo s svojimi 12-letnimi izkušnjami pri spodbujanju podnebnih inovacij in izgradnji zelenih podpornih ekosistemov slovenske start-upe, scale-upe in MSP seznanil s konceptom napovedovanja emisij oziroma projekcij podnebnih vplivov ter jim preko zunanje validacije pomagal razumeti vpliv njihovih inovacij na podnebje in oblikovati bolj trajnostne in učinkovite poslovne modele.

Več informacij na: www.climate-kic.org

Search
Generic filters

Bodite pravočasno obveščeni preko e-Novic

Prijavite se na e-Novice ter bodite pravočasno obveščeni o javnih razpisih in pozivih ter ostalih aktualnih vsebinah SPS-a

Prijava na e-Novice