Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju Sklad) je dne 3.3.2023 objavil javni razpis (P7-2 2023 COVID MIKROKREDITI 2023) v višini 5 mio EUR, s katerim je mikro, malim in srednje velikim podjetjem ponudil pridobitev ugodnega mikrokredita do višine 25.000 EUR.

Rok za prvo oddajo vlog se je iztekel 24.3.2023 ob 14.00, na omenjen rok je Sklad prejel 823 vlog, kar pomeni, da se bo razpisana kvota sredstev v celoti odobrila že v okviru prvega odpiranja.

Kdaj pričakovati odgovore glede vlog?

Skladno s postopki izvajanja javnega razpisa, bo Sklad v naslednjih tednih vse prejete vloge pregledal in v čim krajšem možnem času tudi ocenil – podjetniki, ki so vlogo oddali na 1. rok odpiranja (torej 24.3.2023), lahko odločitev glede odobritve mikrokredita pričakujejo nekje do konca maja 2023.

Ugodni mikrokrediti bodo podjetjem še na voljo

Vse podjetnike, ki so za linijo mikrokreditov zainteresirani in so predvidevali prijavo na ta razpis v letu 2023 obveščamo, da bo Sklad, v mesecu aprilu objavil novo kvoto klasičnih mikrokreditov, ki bo mikro, malim in srednje velikim podjetjem še naprej omogočala pridobivanje ugodnega financiranja.

Search
Generic filters

Bodite pravočasno obveščeni preko e-Novic

Prijavite se na e-Novice ter bodite pravočasno obveščeni o javnih razpisih in pozivih ter ostalih aktualnih vsebinah SPS-a

Prijava na e-Novice